Visites Guiades a Sagunt “Descobreix el teu Patrimoni”

Els pròxims diumenges s'inicia un cicle de visites per les quatre zones històriques més importants de Sagunt; Ciutat Ibèrica, Romana, Jueva i Industrial
 
 El diumenge 8 de maig, s'inicia un cicle de visites guiades gratuïtes al llarg de tot el mes, sota el nom “Decobreix el teu patrimoni”, organitzat per Col.lectiu pel Patrimoni. És una iniciativa col•lectiva, per motiu de la candidatura del patrimoni de la humanitat i la declaració de Sagunt com la capital valenciana de la romanització, també col•labora l'Ajuntament de Sagunt i la Associació de Guies del Camp de Morvedre (AGICAM). Aquest cicle ha sigut molt bé acollit en tot el municipi.

Les visites guiades mostren quatre zones històriques importants de la ciutat com són; “Descobrim la Ciutat Ibèrica”, guiada per Manuel Civera. Aquesta ruta comença diumenge que ve a les 10 hores en la plaça de la Vila de Sagunt. La segona ruta serà 15 de maig, diumenge a les 10 hores, també en la plaça de la Vila de Sagunt, sota el nom “Descobrim la Ciutat Romana”, guiada per Associació de Guies del Camp de Morvedre. La tercera tindrà dos horaris, doncs començarà a les 21 hores la primera i a les 22 hores la segona, amb el nom “Descobrim la Ciutat Jueva”, guiada per Quiero Cultura, el diumenge 22 de maig. I l'última ruta que es realitza és el 29 de maig a les 10 hores en els Cinemes Alucine (Port de Sagunt), amb el nom “Descobrim la Ciutat Industrial”, guiada per J.Dionis Martínez i Antonio Ortiz.

La presentació de les visites van estar presents entre altres persones, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la presidenta del Col.lectiu pel Patrimoni, Conxa Cardo; el president de AGICAM, José Lluesma. Tots van reconèixer que era una proposta molt satisfactòria i una forma que s'aprofundisca en el coneixement de la ciutat i la seua història. Tal com va explicar l'alcalde de Sagunt sobre les visites guiades “estan tenint una grandíssima resposta de part de la gent, crec que hem posat el patrimoni de moda, en qualsevol cas, s'ha despertat molt interès, està actuant com un element cohesionador en la nostra ciutat, i per tant podem estar satisfets del treball que s'està realitzant”. També va reconèixer “el col•lectiu ha despertat després de molts anys la consciència de tenir un patrimoni que hem de posar en valor, que hem d'ensenyar i d'alguna manera identificar-nos com a ciutadans i projectar-nos al món”. Va tenir unes paraules d'agraïment al president de AGICAM “la Associació de Guies que crec que van a trobar una oportunitat de desenvolupar una activitat econòmica, que farà créixer la nostra ciutat”, aparte va dir: “és una bona oportunitat per a treballar, generar ocupació i riquesa per a la nostra ciutat”. En conclusió tots van estar d'acord amb la importància que cal donar-li a la candidatura al Patrimoni de la humanitat de Sagunt i de la capital valenciana de la romanització.

Per a més informació i reserves cridar a Touristinfo Sagunt 962655859 i Touristinfo del Port de Sagunt 962690402