Un mes de teatre en les Trobades i Mostres de la Escola Municipal de Teatre de Sagunt

Des del 27 de maig fins a l'1 de juliol, els grups de l'EMT de Sagunt posaran en escena obres en un total de 42 funcions per a tots els públics en diferents espais de la ciutat
  
L’Escola Municipal de Teatre de Sagunt (EMT) celebrarà del 27 de maig a l'1 de juliol les trobades i mostres teatrals anuals de l'escola amb obres que l'alumnat representarà en diferents espais de la ciutat per al públic en general. L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant les regidories de Cultura, Educació, Joventut i Igualtat.
 
Al voltant de 1.000 alumnes de totes les edats, posaran en escena un total de 27 obres en 42 funcions repartides en tres blocs: Faula. Jugant al Teatre amb alumnat d'infantil, Aula Jove amb adolescents i Formació Actoral amb alumnat adult.
 
El regidor de Cultura i d’Educació, José Manuel Tarazona, ha destacat que l’Escola Municipal de Teatre de Sagunt “és un referent en el nostre país ja que permet que qualsevol persona de qualsevol edat puga aprendre i gaudir del teatre”. Ha recalcat la tasca complementària que l'EMT està fent amb el projecte Jugant al teatre i les escoles “sent un ensenyament transversal que ajuda a la normalització lingüística, la integració social dels xiquets i les xiquetes, així com el treball que exerceixen amb col·lectius marginats o per a aconseguir la igualtat plena dels xiquets i xiquetes del nostre municipi”.
 
Ha insistit que estos projectes “estimulen la lectura, fan que els xiquets i xiquetes puguen viure aventures aprenent a comunicar-se mitjançant l'expressió corporal o altres llenguatges com la música, a més de fomentar la confiança i l'autoestima, desenvolupar l'empatia, animar el treball en equip i la sociabilitat i permetre la integració de les diferents generacions i comunitats en un mateix espai i projecte”. Per tot això, Tarazona creu que és un projecte únic i molt potent al qual cal donar suport des de l'Ajuntament.
 
Les jornades Faula. Jugant al Teatre donaran començament a estes trobades de teatre amb representacions en el Teatre Romà dissabte 27 de maig, a les 19 hores. El tema principal d'esta mostra infantil girarà al voltant de la protecció del medi ambient i el planeta. Les representacions continuaran diumenge 28 de maig, a les 11 i a les 19 hores, en el Teatre Romà i del dijous 8 al diumenge 11 de juny, a les 18 hores els tres primers dies i a les 11 hores el cap de setmana, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt.
 
El Casal Jove serà l'escenari de les representacions d'Aula Jove. El dimarts 20 i el dimecres 21 de juny a les 19 hores, serà el torn de la representació La última clase; el dimarts 27, el dimecres 28 i el dijous 29 de juny, els adolescents del grup interpretaran  l'obra Cora; i per a finalitzar, l'alumnat posarà en escena la representació Lloviendo plumas el divendres 30 de juny i el dissabte 1 de juliol a les 19 hores.
 
Per la seua banda, els tres cursos de Formació Actoral representaran els seus treballs anuals en tres jornades. Començarà el grup de l'últim any amb la posada en escena de H2Ϙ Històries en femení el dissabte 3 i el diumenge 4 de juny a les 20 hores en el Centre Cultural Mario Monreal. Serà del dilluns 12 al divendres 16 de juny quan l'alumnat del segon curs represente Amor, locura y muerte de Shakespeare en l'annex de la Casa de Cultura. Per a esta obra serà imprescindible apuntar-se ja que l'aforament serà limitat. Finalment, el grup del primer curs representarà Improvisando en dos llocs emblemàtics de la ciutat, el dissabte 17 de juny, a les 20.30 hores, en la Gerència del Port de Sagunt i el diumenge 18 de juny, a les 20.30 hores, en el mirador del Teatre Romà (junt al cementeri jueu).