TV5Monde grava a Sagunt part del seu reportatge sobre les falles

El reportatge, que tindrà una audiència potencial de 27 milions d’espectadors, arreplega la importància de la música en les falles


Durant les falles, Sagunt ha sigut l'escenari de gravació del programa Embarquement de la televisió francesa TV5Monde, en el qual es narra la festa de les falles des del seu descobriment i evasió a través del patrimoni, la cultura, l'art de viure d'una ciutat, regió i país. El reportatge, que s'emetrà en el mes d'octubre, compta amb una audiència mitjana de 27 milions d'espectadors.

Les gravacions s'han fet en les ciutats de Sagunt, Sueca i València. Concretament, a Sagunt, s'ha volgut abordar la importància de la música (bandes, xarangues, dolçainers i tabaleters, etc.) per al món de les falles, però també com a element identitari del poble valencià. TV5 Monde ha entrevistat els Germans Caballer, i ha comptat amb la col·laboració del càmera local Ricard Almenar.

El reportatge, patrocinat per l'Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València, compta amb la col·laboració de la Film Office de Sagunt i la projecció de la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat.

Per a Remei Torrent, regidora de Festes i Falles, "és importantíssim per a la festa de les falles a Sagunt tindre una projecció en l'àmbit internacional, ja que hem d'afermar la nostra oferta tant cultural com festiva".