Tornen els premis literaris en valencià Ciutat de Sagunt

La convocatòria d'esta XXVI edició compta com és habitual amb 3 premis i estarà oberta entre el 17 de març i el 14 de juliol

Premi Ciutat Sagunt web

Ja està de tornada el certamen literari en valencià Ciutat de Sagunt, un concurs literari l'objectiu del qual és impulsar la creació literària escrita en valencià. Com tots els anys s'han disposat 3 premis que corresponen respectivament amb la modalitat de novel·la, poesia i teatre. El Gabinet de Promoció del Valencià (AVIVA Sagunt) va obrir la convocatòria el passat 17 de març i l'admissió d'originals finalitzarà el 14 de juliol.

Enguany, els Premis Literaris Ciutat de Sagunt arriben a la XXVI edició. La poesía és els gènere premiat des del 1997, quan va nàixer el premi de poesia «Jaume Bru i Vidal» en homenatge a un dels intel·lectuals imprescindibles per a la ciutat. L'any següent apareixia el premi de novel·la, i més avant el de teatre en honor a un dels més grans actors que ha donat la ciutat: Pepe Alba.

L'any passat l'Equip de Govern va incrementar la quantia dels premis, de tal manera que en esta XXVI edició la millor novel·la serà premiada amb 7.000 euros i la publicació de l'obra guanyadora. Així mateix, els premis de les altres dos categories literàries seran de 4.000 euros cadascun, així com la publicació dels llibres.

La regidora delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano, ha declarat que: «Un any més, el món de la literatura en valencià està d'enhorabona perquè continuem convocant els Premis Literaris Ciutat de Sagunt, cada vegada amb més participació i més qualitat en les obres presentades. És un vertader orgull per al Gabinet de Promoció de Valencià que els convoca i per al nostre ajuntament comprovar la vitalitat i el prestigi dels nostres estimats premis».

Per a poder participar s'ha d’enviar l'obra en format PDF a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Sagunt o presentar-la presencialment en els Registres Municipals fins al 14 de juliol.