Sagunt s’uneix al Pla CES de les Colònies Felines

Per això, s’ha fet una xerrada formativa al voluntariat de l’associació Colònies Felines, als quals se’ls ha lliurat un carnet acreditatiu per la seua labor
Imagen 1
El municipi de Sagunt, igual que altres municipis estatals i ciutats internacionals, s'uneix al Pla CES (Captura, Esterilització i Solta) de les Colònies Felines saguntines. Per a tal fi, s'ha fet una xerrada formativa al voluntariat de l'associació Colònies Felines, que està exercint l'àrdua labor de capturar als felins, portar-los a esterilitzar i de nou deixar-los en llibertat.

Després d'esta xarrada, la regidoria de Sanitat, sent conscients d'esta important i altruista labor, ha fet lliurament dels carnets acreditatius emesos per l'Ajuntament de Sagunt al voluntariat. Les persones cuidadores són aquelles que, des de l'anonimat i des del seu col·lectiu, dediquen el seu temps, esforç i diners a ajudar els gats del carrer, que formen part del municipi, segons expliquen des de la delegació.


 
La regidora de Sanitat, i presidenta del Consell de Benestar Animal, María Giménez, ha explicat que “el voluntariat és qui gestiona les colònies del nostre municipi, amb un compromís signat, comprometent-se a tot el que comporta el respecte a l’àmbit higiènic, sanitari i, per descomptat, d'impuls per a fer possible la convivència harmoniosa entre la ciutadania i els animals que viuen en la nostra ciutat. També hauran d'assumir compromisos que tenen a veure fonamentalment amb el manteniment de la neteja de cada colònia que es trobe en la nostra ciutat, evitar l'acumulació de residus, així com el control de la proliferació d'estes colònies, mitjançant el control de la natalitat detectant les gates per a poder portar-les a esterilitzar, desparasitar-les, i amb tot açò, estabilitzar, controlar i sanejar la població gatuna”.

La cura d'estos felins no solament és una labor de cura i respecte a estos animals, sinó que també és una labor social i de salut pública, evitant problemàtiques que sí es desenvoluparien si no estiguera este col·lectiu treballant. Per a tal fi, des de la regidoria de Sanitat es fa una crida a la ciutadania de respecte per estos treballs, i la seua col·laboració, així com a agents que puguen estar implicats com és la policia local, els serveis municipals de neteja, etc.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores