Sagunt s'adherirà demà a la Ruta Europea dels Fenicis

Per primera vegada Sagunt estarà en una Ruta Cultural del Consell d'Europa
Imagen 1
Sagunt s'adherirà demà a la ruta Europea dels Fenicis. Tal com es va aprovar per unanimitat en el ple del 31 de gener, Sagunt entra a formar part de la Carta de Jaén i, d'esta forma, de la Ruta que travessa 18 països mediterranis.
 
L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia en l'Ajuntament de Sagunt, amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el catedràtic d'Arqueologia i president d'honor de la Ruta dels Fenicis, Arturo Ruiz; el secretari executiu de la Ruta, Manuel Peregrina.
 
Per primera vegada Sagunt estarà en una Ruta Cultural del Consell d'Europa. Per Ruta dels Fenicis s'entén la connexió entre les grans rutes nàutiques que, des del segle XII a. C., el poble fenici va usar com a part essencial per a l'intercanvi comercial i cultural en el Mediterrani. A través d'estes rutes, els fenicis, grans mariners i comerciants, van donar origen a una gran civilització que, en certa manera, continua sense ser molt coneguda.
 
La ruta promou un turisme cultural integrat i responsable que col·labore amb organitzacions públiques i privades, locals, nacionals i internacionals per a descobrir el vertader Mediterrani. Per a açò ha sigut creada una xarxa d'operadors turístics que estan desenvolupant productes innovadors.
 
Demà dijous 16 a la vesprada, en el Centre Cultural Mario Monreal, a les 18.00 hores s'impartirà la conferència ‘El camino de Aníbal en la Ruta de los Fenicios’, a càrrec del catedràtic d'Arqueologia de la Universitat de Jaén, Arturo Ruiz, i amb la presència de Quico Fernández. A més, a les 19.00 hores serà l'estrena del documental ‘Tras la huella de Aníbal’.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores