Sagunt retrà homenatge a l'actriu Rosaria Omaggio durant la MICE 2017

L'acte tindrà lloc el pròxim 22 de febrer a partir de les 18:15 hores en el Centre Cultural Mario Monreal

L'actriu italiana Rosaria Omaggio en el papel de Visanteta en la pel·lícula "El virgo de Visantenta"

Sagunt, com a seu de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu 2017 (MICE), retrà homenatge a Rosaria Omaggio, presidenta de la mostra per a esta edició. L'acte, que estarà conduït i presentat pel cronista Lluís Mesa, consistirà en un homenatge a la trajectòria artística, intel·lectual i al compromís social de Rosaria Omaggio.
 
Com explica el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, “volia invitar a tota la ciutadania a vindre a l’homenatge que farem dimecres 22 a las 18:15 hores en el centre cultural Mario Monreal, en el qual se farà l’homenatge a Rosaria Omaggio, qui va interpretar el paper de Visantenta en la pel·lícula El virgo de Visanteta, i després ha tingut una àmplia trajectòria en el món artístic i intel·lectual. A més, actualment es l’ambaixadora d’UNICEF d’Itàlia”.
 
A la seua arribada, Rosaria Omaggio serà rebuda per els germans Caballer, a més de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, els quals li faran lliurament d'un reconeixement per la seua trajectòria artística.
 
Després de l'acte d'homenatge, que serà públic i gratuït, es projectarà el seu primer curt com a directora, Hey You!, i la projecció del llargmetratge Walesa, man of hope (Walesa, l’esperança d’un poble), del director polonés Andrzej Wajda. També hi haurà una actuació musical a càrrec de l'alumnat del conservatori i l'escola de la Lira Saguntina. Es comptarà amb la participació de Camí de Nora.
 

A este acte acudiran productors, directors, realitzadors, actors de cinema i mitjans audiovisuals que estan participant en la MICE, arribats de llocs tan llunyans com Ucraïna, Bangladesh, Índia, Itàlia, Indonèsia, o Cuba i una directora dels Emirats Àrabs, als quals l'ajuntament els oferirà una visita guiada pel municipi de Sagunt per a donar-los a conèixer el patrimoni cultural i artístic i facen difusió d'ell.
 
En paraules del delegat de Cultura, José  Manuel Tarazona: “des de l’Ajuntament de Sagunt i la regidoria de Cultura apostem per consolidar la Mostra Internacional de Cinema Educatiu en la nostra ciutat com projecte cultural i educatiu de primer ordre. El poble de Sagunt es una ciutat suma de cultures i bressol d’artistes. La MICE 2017 es realitza de nou per a transmetre des de Sagunt projectes audiovisuals internacionals on artistes de cultures d’arreu del món es comuniquen utilitzant el llenguatge audiovisual”.
 
D'altra banda, la cerimònia d'obertura del MICE 2017 tindrà lloc diumenge que ve 19 de febrer en el Palau dels Arts. Des de les 17:30 hores hi haurà animació en el carrer, i serà a les 18:00 hores quan done començament la inauguració en l'Auditori. L'entrada serà gratuïta fins a omplir l'aforament.
 
Per a més informació sobre el MICE es pot consultar el catàleg oficial:  http://www.micevalencia.com/wp-content/uploads/2017/02/mice2017-web.pdf


Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores