Sagunt rebrà més de 700.000 euros per a la regeneració i renovació urbana del barri “Bajo Vias”

El Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana finançaran la rehabilitació de 135 habitatges i l'entorn urbà del barri
Imagen 1Imagen 2
 

 

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, ha signat hui a València un acord amb la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Foment en relació a l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana “Bajo Vías”. Aquest acord suposa una inversió de 707.200 euros que es van a destinar a la rehabilitació de 135 habitatges i a la reurbanització de l'entorn del barri.

Per a l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, "Estem davant una gran notícia pel calat que té i perquè va en la línia de les prioritats d'este Equip de Govern. Com a govern de progrés, el nostre objectiu és intentar evitar les desigualtats socials que encara es donen en el nostre municipi. En este sentit, detectem que el barri «Bajo  Vias» necessita una ajuda més urgent perquè és un barri que es va dissenyar d'una manera molt poc intel·ligent, creant un espai aïllat envoltat d'activitats industrials i separat de la ciutat de Sagunt per les vies".

Segons aquest acord, la Generalitat Valenciana assumirà el 65% de la inversió (459.680 €) i el Ministeri de Foment el 35% restant (247.520 €), que s'ingressaran en 3 anys, és a dir, des de 2015 fins a 2017. D'aquests més de 700.000 euros, per a la rehabilitació dels habitatges es destinaran 650.000 € i a la reurbanització del barri 30.000 €, destinant els 27.200 € restants per a l'equip tècnic de gestió. 

Fernàndez afirma que “hem treballat per a aconseguir una ajuda per part de l'Administració, en concret per part de la Direcció General d'Habitatge i també de la EIGE, Entitat d'Infraestructures de la Generalitat, (antic Institut Valencià de l'Habitatge) i la nostra alegria és que ens han escoltat, han entès el problema i van a destinar una quantitat importantíssima de diners destinats a la rehabilitació d'habitatges i també a una intervenció en l'entorn urbà. Aquest fet és una manera de demostrar que es poden fer polítiques diferents". 

L'alcalde també ha parlat de futurs projectes en altres zones: "Al mateix temps, també li hem traslladat a la directora de la EIGE la nostra disposició a cooperar, actuant en altres barris que també tenen aquest tipus de dificultats, i esperem que hi haja una bona col·laboració dins de les possibilitats pressupostàries".

Aquesta inversió entra dins del Pla Estatal de Foment de Lloguer d'Habitatges, la rehabilitació edificatoria, i la regeneració i renovació urbanes 2013-2016. Aquest programa té per objecte la realització d'actuacions amb la finalitat de millorar els teixits residencials i recuperar funcionalment conjunts històrics, centres urbans, barris degradats i nuclis rurals.

Per la seua banda, la regidora delegada de Serveis Socials, Mónica Caparrós, també ha expressat la seua satisfacció per aquest acord ja que segons ha explicat: “una de les majors necessitats que tenim en Serveis Socials és l'habitatge i com no és una competència directa de l'ajuntament, la qual cosa sí fem és traslladar a altres administracions que prioritzen les seues inversions per a rehabilitar habitatges públics que es puguen posar a la disposició de famílies i persones necessitades. En aquest sentit, és una bona notícia que s'haja aconseguit aquesta actuació”.​

 ​Una de la visites realitzades al barri el passat estiu per conéixer la seua situació