Sagunt homenatja al guanyador del premi Max de teatre Víctor Sánchez i a l'escenògrafa Mireia Vila amb la representació de “Iván y los perros”

L'obra s'estrena el dijous 8 de desembre a les 20 hores en el Centre Cultural Mario Monreal, fora de la seua programació habitual, com a homenatge als dos joves saguntins

L'escenari del Centre Cultural Mario Monreal serà el lloc on s'estrene l'obra de teatre “Iván y los perros” de Hattie Naylor dirigida pel jove dramaturg i director d'escena saguntí Víctor Sánchez, guanyador del premi Max de teatre 2016 a millor autor revelació. Fora de la seua programació habitual, l'estrena a Sagunt el dijous 8 de desembre es deu al fet que l'ajuntament, des de la regidoria de Cultura, vol retre homenatge al saguntí Víctor Sánchez pel seu recent premi Max de teatre, així com a la portenya Mireia Vila que en este cas s'encarrega de la part escènica i del vestuari. Les entrades es podran adquirir via online o en les taquilles del Centre Cultural fins a una hora abans de l'estrena al preu de 7 euros.

  El saguntí Víctor Sánchez, que ha guanyat diversos premis de teatre inclós el Max a millor autor revelació en
2016, dirigeix l'obra que s'estrena a Sagunt. La jove portenya Mireia Vila és l'encarregada de l'escenografia
i del vestuari en la seua primera obra a Sagunt.
  
L'obra, produïda per la companyia La Pavana, narra la vida del jove Iván Mishukov en la nova Rússia dels noranta, anys després d'abandonar la seua pròpia casa quan nomes tenia quatre anys i de refugiar-se del fred en les estacions de metro del gèlid Moscou amb els seus gossos de carrer. L'actor avilès Nacho Sánchez, guanyador del premi de la Unió d'Actors i Actrius a actor revelació en 2015, és l'encarregat de donar vida al jove Iván, el qual ha substituït la paraula per l'udol de la seua bandada una vegada la humanitat li ha donat l'esquena.

Resident a Berlín, l'escenògrafa i directora de vestuari portenya Mireia Vila confessa que “és un plaer tenir l'oportunitat de portar una obra com esta a casa” ja que és la primera vegada que treballa professionalment en un teatre de Sagunt i “encara que hauria de ser més sovint, és un luxe poder aprofitar les taules del Mario Monreal per a açò”.

Per la seua banda, el guardonat Víctor Sánchez afegeix estar “il·lusionat de poder treballar en un teatre tan ben equipat i nou com és el Mario Monreal que a més disposa de sales on assajar” ja que és una obra “on hem dipositat molta il·lusió i esperança perquè creiem que és molt necessària”. Comenta que està “molt agraït per l'oportunitat que se'ls ha brindat en poder estrenar en la nostra ciutat” ja que “és una obra de qualitat i d'alt nivell”. Encara que encara no hi ha dates fixades, l'obra que s'estrena a Sagunt girarà per València i per circuits madrilenys en els pròxims mesos.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha volgut destacar el suport que des de l'ajuntament i sobretot des de la delegació que encapçala “se'ls brinda als joves saguntins que es dediquen a les arts escèniques i en este cas a Mireia i a Víctor” i per açò convida a veure “una obra tan potent” com és “Iván i els gossos
.
 

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores