Sagunt ha acollit esta vesprada la meta de la tercera etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana

Esta etapa ha eixit de Bétera i ha discorregut per uns 154 km, amb dos ports de muntanya. Han participat 20 equips i més de 130 ciclistes en esta edició

Sagunt ha acollit esta vesprada l'arribada de la tercera etapa de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell 2023, que ha tingut lloc des del passat dia 1 fins al pròxim 5 de febrer. Així mateix, la localitat del Camp de Morvedre ha albergat la meta de la tercera etapa d'esta 74 Edició de la VCV, que ha eixit de Bétera i ha discorregut per uns 154 km, amb dos ports de muntanya. Han participat 20 equips i més de 130 ciclistes en esta edició, i ha sigut televisada en directe per a més de 200 països. Amb esta, ja són 28 vegades les que la prova ciclista ha visitat Sagunt, des que ho va fer per primera vegada en 1930.

El guanyador d'esta tercera etapa ha sigut Simone Velasco (Astana) amb un temps de 3.13:48 hores. No obstant això, l'italià Giulio Ciccone (Trek-Segrafedo) es manté com a líder de la general per segona jornada, seguit per Pello Bilbao a 3 segons i el vigent campió, Alexandr Vlasov, a 6 segons, a l'espera de l'etapa regna d'este dissabte.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, junt al regidor del departament d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha fet lliurament al campió Simone Velasco del reconeixement per esta posició. Així mateix, el regidor d'Aigües, Pepe Gil també ha sigut present en el lliurament de mallots.

Moreno ha explicat que el departament d'Esports, junt d'altres departaments, porta setmanes treballant perquè «ens convertim en un lloc de referència i que la pròpia organització de la Volta Ciclista entenga que això ho vivim com una activitat conjunta, no com alguna cosa que passa únicament de manera puntual pel nostre municipi, sinó com un gran esdeveniment en el qual també estem implicats».

A més, Darío Moreno, ha apuntat la importància de visibilitzar estos esdeveniments per a fer costat a tots els equips i esportistes «que viuen el ciclisme com una forma de vida. Per descomptat, en l'àmbit esportiu per a nosaltres és molt important perquè anima a la gent a fer esport i també obri els ulls a futures generacions sobre potencials possibilitats el dia de demà, descobrint talent i apostant per ell».

D'altra banda, Javier Timón ha indicat que «hui hem tingut l'oportunitat de gaudir d'un gran espectacle esportiu, del millor ciclisme internacional a la nostra ciutat, alguna cosa que la posiciona novament com una ciutat de l'esport, però que a més aconseguix projectar al nostre municipi internacionalment amb un esdeveniment d'esta magnitud. Per tant, continuem apostant pels esdeveniments esportius i per la promoció de la nostra ciutat com una ciutat de l'esport».

En este sentit, l'alcalde de Sagunt ha assenyalat que l'esdeveniment té un impacte econòmic, comercial i turístic, «ja que parlem d'un esdeveniment que veuran milers de persones a través dels mitjans de comunicació, i també vindrà molta gent únicament per a poder viure esta arribada, una arribada que va fer que ahir ja hi haguera ací presència de molts professionals lligats a esta jornada, i que al llarg del dia de hui ha traspuat vida, que és del que es tracta, de tindre un impacte positiu en comerç, turisme, posicionant-nos en el mapa i ajudant-nos a continuar creixent econòmicament». Finalment, ha destacat que «Sagunt torna a ser la casa del ciclisme valencià i Sagunt continuarà apostant per ser un lloc referent en l'esportiu i en l'econòmic».