Sagunt formarà part de la Ruta dels Ibers

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, es va reunir ahir amb la directora del Museu de Prehistória de la Diputació de València i amb un conservador per a tractar este assumpte


L’Ajuntament de Sagunt ha iniciat els tràmits perquè Sagunt forme part de la Ruta dels Ibers de la Diputació de València. Una ruta formada per diversos jaciments ibers com el Puntal dels Llops d’Olocau, El Castellet de Bernabé, a Llíria, el Tòs Pelat a Montcada o la Bastida de les Alcusses a Moixent, entre d’altres. La directora del Museu de Prehistòria de la Diputació de València, Helena Bonet, i el conservador, Jaime Vives, s’han entrevistat amb l’alcalde de Sagunt per tal de concretar els requisits necessaris perquè Sagunt forme part de la ruta.
 
Per a l’alcalde, Quico Fernández, “a Sagunt li correspon formar part de la Ruta dels Ibers perquè era una de les ciutats ibèriques més importants de la península. Tenia un oppidum, una fortalesa al tossal del castell, i un port ibèric, un empori comercial, al Grau Vell. A més a més, Arse/Saguntum va ser el primer taller on es va encunyar moneda de la península. Tenim també l’epigrafia, la numismàtica i el mur del temple de Diana, entre altres restes. I volem millorar la senda arqueològica dels ibers, coneguda com la senda dels Lladres”.
 
L’alcalde considera que “tenim projectes pendents d’una gran importància per a posar en relleu i donar a conéixer este important període de la nostra història. En primer lloc, el projecte de rehabilitació del Grau Vell de Sagunt en tres fases. El port ibèric, documentat des del segle VI a.C., és un element de vital importància dins del procés de recuperació patrimonial per a la nostra candidatura a Patrimoni de la Humanitat”.