Sagunt fomenta la difusió del seu patrimoni en Fitur 2017

Una taula redona entre Sagunt i Llíria ha explicat el valor del binomi deporte-turisme des d'ambdues localitats
 
 
Sagunt ha començat avui la seua marxa en Fitur amb una taula redona conjunta amb Llíria, en la qual ambdues localitats han exposat les bondats del bimonio deporte-turisme “amb un poble de costa com som nosaltres, i d'interior com el Llíria. Des de la Diputació s'aposta per les xicotetes o grans coses que té cada municipi. L'objectiu és posar en valor el que ja es té, fomentar-ho i difondre-ho”, ha declarat la regidora de Turisme, Natalia Antonino. A més, han assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el delegat de Patrimoni, Pablo Abelleira i la regidora de l'Equip de Govern María Giménez.
 
Fitur és “una de les fires de turisme més importants del món, amb una representació per part del País Valencià important, i on Sagunt té un lloc destacat per a oferir tots aquells atractius perquè la ciutat siga visitada”, ha dit l'alcalde de Sagunt, per a qui el turisme és “una eina fonamental de la recuperació i de millora de la ciutat”.
 
“Hem tingut diversos actes. Un d'ells ha estat relacionat amb la presentació de la Tornada Ciclista d'enguany, que com tothom sap té una arribada a Sagunt en la sisena etapa, un acte important de projecció de la ciutat, una carrera que segueixen 190 països i desenes de milions de teleespectadors i que més enllà de l'acte esportiu té una projecció turística important, i que la Diputació de València està impulsant i per tant a l'Ajuntament de Sagunt no li va a suposar cap cost econòmic, amb la presència en la presentació de la diputada de Turisme, Pilar Moncho, però també del director de la Volta, el senyor Javier Guillén, i de l'alcalde de Llíria que és l'altra etapa que ix en la província de València”, ha prosseguit l'alcalde.
 

Després s'ha realitzat una taula redona important amb la presència de quatre ajuntaments: el de Sagunt, Gandia, Llíria i Tavernes de la Valldigna. “Són quatre projectes recolzats per la Diputació per a promocionar el nostre patrimoni”, ha explicat l'alcalde.
 
“En el cas de Sagunt, com tothom sap, la nostra aposta pel patrimoni pot sintetitzar-se en aqueix projecte de candidatura a Patrimoni de la Humanitat, que com he explicat en moltes ocasions és una aventura en la qual participarem tots els ciutadans i institucions, que tenim el suport del Congrés, de les Corts, de la Generalitat, el suport del Consell Valencià de Cultura, amb el qual s'estan establint tot un seguit de relacions i amb el qual s'estan desenvolupant tot un seguit de objectius que són importants per a la projecció de la nostra ciutat i la potenciació del turisme, que en poques ciutats com Sagunt pot tenir repercussions econòmiques tan importants”, declara Fernández.
 
Finalment, en els actes d'avui ha participat el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació. “Hem rebut la visita del president de la Diputació, de la vicepresidenta i altres diputats que han vingut al stand de Sagunt a conversar i intercanviar opinions. Crec que hi ha una perfecta sintonia entre institucions que crearà entre els valencians molts efectes positius”, assegura Fernández.
 
Finalment, l'alcalde ha recordat que “demà continuarem amb la delegació de les Falles, la Fallera Major i Fallera Major Infantil i representants de la Junta, i demà serà un acte que serà també protagonista amb la visita del President de la Generalitat. Per tant, un dia molt positiu, de treball i per a continuar situant a Sagunt com a referència en l'àmbit del territori valencià i també de l'estat espanyol”.