Sagunt estudia adherir-se a la Xarxa de Ciutats Saludables

El consistori s'encarregarà de redactar la carta de compromís d'adhesió a l'estratègia del Ministeri una vegada s'aprove pel ple


L'Ajuntament de Sagunt estudiarà adherir-se a la Xarxa de Ciutats Saludables del Ministeri de Sanitat que suposarà coordinar que tots els departaments de l'ajuntament tinguen sempre una visió orientada a la salut de la població i que moltes de les accions que es duguen a terme es facen des d'un punt de vista saludable.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la delegada de Sanitat, María Giménez; i el regidor de l'equip de govern, Pepe Gil, s'han reunit este matí amb l'infermer saguntí Xavier Gómez que els ha explicat les possibilitats i els requisits per a adherir-se a esta xarxa. En anteriors ocasions, este professional de la sanitat ja havia mantingut converses amb algun membre de l'equip de govern que s'han concretat en esta reunió.
 
María Giménez ha declarat que començarà a treballar en el document d'adhesió per a posteriorment traslladar-lo al ple, ja que “no solament es tracta d'una iniciativa necessària, sinó que també és molt interessant per a configurar un òrgan transversal participatiu i consultiu quant a la salut municipal es refereix”.
 
Els requisits que Sagunt ha de complir per a adherir-se a esta xarxa són, a més de l'aprovació per part del ple i de l'oportuna carta de compromís d'adhesió, l'establiment d'un cronograma de la realització de les diferents accions, especialment la constitució d’una taula intersectorial i la realització del mapa de recursos comunitaris de promoció de la salut i prevenció.
 
Una vegada adherida la ciutat i constituïda la Taula Intersectorial del municipi, serà necessari la realització d'un mapa de recursos per a la promoció de la salut i la prevenció, entenent-ho com un bé o servei comunitari que puga ser usat per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Sagunt.
 
Amb esta adhesió, Sagunt se sumaria a les 15 ciutats de la Comunitat ja adherides a esta xarxa, entre les quals es troben València, Castelló de la Plana, Alzira, Torrent, Sant Vicent del Raspeig o Vilajoiosa.
 

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores