Sagunt comptarà amb nou espai per a difondre la cultura clàssica i dinamitzar el turisme

Aquest local estarà situat al costat de la Domus Baebia, que compta amb quatre nous tallers per a aquest curs

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha manifestat en la inauguració del nou curs escolar de la Saguntina Domus Baebia, que ja està en marxa el projecte per a posar en funcionament un nou espai dedicat a difondre la cultura clàssica. Aquest nou local, adjunt a la Domus Baebia, servirà per a explicar i difondre la cultura clàssica al públic en general i als turistes: “Espere que aquesta inversió siga una realitat per al pròxim estiu, ja que disposem del pressupost i s'està treballant en el projecte. Açò suposarà un esforç, perquè obrir aquest espai a un públic diferent, no escolar o acadèmic, suposarà que el visitant podrà també fer tallers i per tant, fer de la cultura i el patrimoni una oportunitat de creixement i creació de llocs de treball.” L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció pel projecte de la Domus Baebia “pel seu gran acolliment i perquè situen  Sagunt al centre de la cultura clàssica”.
Fernández ha recordat també que s'ha reobert el CEFIRE (centre de professors), en el qual s'ha plantejat que tinga una part dedicada a la cultura clàssica: “En definitiva, estem treballant per la cultura i el patrimoni per a una ciutat que vol fer de tots aquests recursos un gran producte que servisca per al seu futur i perquè la gent s'identifique més amb la ciutat, i açò ja s'està aconseguint gràcies al patrimoni que tenim i a la gent com els membres de Ludere et Discere, a la conselleria i als voluntaris” .
Per la seua banda, Mercé Durà, cap del Servei d'Innovació i Qualitat Educativa de la Conselleria d’Eduació, ha ressaltat el paper de les dos mestres que posa la conselleria, i Josep Lluís Ribes, sotsdirector d'Innovació, Avaluació i Qualitat Educativa de la Conselleria d'Educació, ha destacat la llarga llista d'espera dels centres escolars que volen visitar la Domus Baebia i l'alt grau de satisfacció dels assistents, com els dos indicadors de qualitat que evidencien l'èxit d'aquest projecte.
A més, Enrique Martínez, de Ludere et Discere, ha anunciat que en aquest curs hi haurà quatre tallers més en la Domus Baebia: “Estem molt satisfets perquè va millorant cada any. Aquest curs tindrem quatre tallers més, amb un total de 16, encara que tenim un problema perquè no podem acollir tots els centres que volen vindre. Açò és un problema que ens disgusta, però que al mateix temps ens produeix satisfacció perquè Sagunt està al centre de la cultura clàssica, de fet hui tenim gent d'Aranjuez en els tallers i la setmana que ve vindran d'Itàlia”. Martínez ha agraït a totes les parts implicades (ajuntament, conselleria i Ludere et Discere i al CEFIRE) la seua participació.