Sagunt celebra el Dia Internacional dels Museus en els espais arqueològics Via del Pòrtic i Domus dels Peixos

Els dies 18, 20 i 21 de maig els espais museístics de la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos seran els protagonistes amb jornades de portes obertes i conferències. El Museu Històric de Sagunt també oferirà una visita guiada el dia 18

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat dues jornades de portes obertes en els seus espais arqueològics més emblemàtics per a celebrar el Dia Internacional dels Museus. Tindran lloc els dies 18 i 21 de maig, dimecres i dissabte respectivament, de 10 a 14 hores.

Estes jornades de portes obertes en la Via del Pòrtic i en la Domus dels Peixos consistiran en visites de mitja hora per a descobrir tots dos espais. L'entrada és gratuïta i no és necessari reservar. La Via del Pòrtic és un espai arqueològic musealitzat únic a la Comunitat Valenciana. Consta d'una via romana porticada, tabernae i edificis funeraris sagrats. La Domus dels Peixos (s.II d.C) és un habitatge romà que conserva les seues diferents estades ordenades al voltant d'un atri.

En eixe sentit, la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino ha explicat la importància que tenen els museus a Sagunt: «Un altre any més celebrem el Dia dels Museus a la nostra ciutat. El poder dels nostres museus és cada vegada major, ja que són generadors de cultura i representen amb peces úniques el llegat cultural i la importància que ha tingut el nostre municipi al llarg de totes les civilitzacions». Així mateix, també ha convidat a la ciutadania a que acudisquen als museus i a aprofitar l'oportunitat de poder visitar-los i gaudir d'ells.

A més, el divendres per la vesprada (20 de maig), l'Associació Saguntum Augusta oferirà la conferència Les cases romanes i viles de camp a càrrec de Valentín Cabrera, a les 18 hores en el museo de la Vía del Pòrtic i, seguidament, una breu exhibició de Lluita de legionaris. Per a assistir a l'activitat de la vesprada sí que es requerix reserva prèvia a través del departament de Turisme contactant a través dels següents telèfons: al 96 265 58 59, 96 269 04 02 o al 637 80 12 66.

D'altra banda, el Museu Històric de Sagunt oferirà també una visita guiada el mateix dimecres, 18 de maig, a les 18 hores. Està situat a la casa del Mestre Penya, un edifici gòtic del s. XIV, que mostra una important col·lecció de peces arqueològiques procedents d'excavacions i troballes que s'han realitzat a la ciutat. Per a este espai, es pot reservar en el telèfon 962 61 72 60.

Com cada any des de 1977, el 18 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus. En esta ocasió sota el lema El poder dels museus amb la intenció de transformar el món que ens envolta i, apreciar i valorar com llocs de descobriment ensenyen el passat i obrin les ments a noves idees, dos passos essencials per a construir un futur millor.