Sagunt a Escena s'estrena juntament amb activitats artístiques complementàries

El festival, que comença hui, tindrà el suport de diverses activitats i obres addicionals al programa
 
 
 

La 34a edició del festival Sagunt a Escena donarà començament durant el dia de hui, 18 de Juliol, amb l'espectacle Circant al Port de Sagunt i, demà, amb l'obra De Sukei a Naima en el Teatre Romà. Junt amb la programació teatral, també s'organitzaran diverses activitats artístiques que estaran presents durant el transcurs del festival.

D'una banda, l'associació cultural Saguntum Civitas oferirà una ambientació escènica amb una representació de personatges romans en el carrer Castell i als voltants del Teatre Romà, que tindrà lloc demà a les 21 h, una hora abans del començament de l'obra De Sukei a Naima. L'ambientació consistirà en el muntatge d'un Triclinium (sofà romà) on els intèrprets donaran la benvinguda als assistents a l'obra, i el públic podrà asseure's i fer-se fotografias. Esta posada en escena es repetirà els dies de la representació de les obres Troyanas i Calígula, així com el dia de clausura del festival.

 

A més, el centre cultural Mario Monreal acollirà l'exposició Heroïnes de la ceramista Ana Pastor, una obra original que segueix el fil argumental del festival, els “Herois i Antiherois”. El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha valorat els diversos espectacles complementaris: “L'obra Heroïnes d'Ana Pastor és un treball ple de sensibilitat que es fa coincidir amb l'estrena del Mario Monreal com a nou espai del festival Sagunt a Escena. D'altra banda, també tenim el grup de recreació històrica, Saguntum Civitas, que animarà els carrers els dies assenyalats. La implicació de la ciutadania és clau per a convertir Sagunt en un referent cultural en el nostre país i en l'àmbit internacional”.


Cal recordar que a Ciutat Vella hi haurà una exposició en les balcons de diferents edificis de la Tira de Dones, tal com afirma Tarazona “Sagunt a Escena és la proposta cultural que d'una manera potent més projecta Sagunt com a ciutat de cultura i ciutat patrimonial. És necessari que els col·lectius participen activament i ho facen seu. En esta edició, hi haurà una exposició de la Tira de Dons en un espai obert i pròxim, com és la pujada al Castell, que té com a lema "Futur". Han sigut 25 artistes, 25 dones, en més de 25 balconades que ompliran d'art Ciutat Vella i, de fet, l'associació de veïns de Ciutat Vella i altres col·lectius també han col·laborat activament”.