Sagunt a Escena comença este dijous 23 de juliol amb El Quixot del Ballet de la Generalitat Valenciana

La completa programació de teatre, música, dances y arts circenses s' estendrà fins al 12 de setembre.
Imagen 1Imagen 2
 
El festival Sagunt a Escena comença este dijous, 23 de juliol, a les 22.30 hores, amb l'actuació del Ballet de la Generalitat Valenciana, dirigit per Inmaculada Gil Lázaro. Els afeccionats a la dansa podran gaudir del clàssic El Quixot en el marc incomparable que és el Teatre Romano de Sagunt.
 
El 14 de desembre de 1869, en el Teatre Imperial Bolshói de Moscou, va tenir lloc l'estrena del Quixot. La música composta per Ludwing Minkus i el llibret de Marius Petipa recreaven, en un dels més prestigiosos escenaris del món, un ballet inspirat en la conegudísima novel·la de Miguel de Cervantes. Concretament, en les “noces de Camacho”, un episodi narrat en el capítol XIX de la segona part en el qual es relata el romanç entre el barber Basilio i la jove Quiteria. Aquest ballet, representat amb gran èxit a tot el món, compta entre el seu repertori amb un dels més celebrats “passos a dos”, el duo ballat per Basilio i Quiteria, que el mateix Rudolf Nureyev va interpretar en 1966.
 
En la proposta de la Generalitat Valenciana la finalitat és ressaltar la part més poètica i emocional del Quixot, a través de la dramatúrgia i la coreografia. La idea de llibertat i la necessitat de somiar són lliçons que el gentilhome manxec transmet amb les seues divertides i grotesques aventures. La gran aventura revolucionària del cèlebre protagonista també té a vore en l'amor, una gran causa per recuperar el gest heroic.
 
La propera cita serà el 29 de juliol amb Carles Santos i el Cor de la Generalitat Valenciana, que oferiran l'espectacle Canturia Cantada, en el qual el compositor i pianista de Vinaròs ha creat una partitura a manera de recopilatori per a un concert a 37 veus i un clarinet que reuneix una selecció de passatges d'obres seves para veu i cor. Dolors Ricart signa la direcció.
 
La completa programació de teatre, música, dansa i arts circenses s'estendrà fins al 12 de setembre. Esta edició 2015 del festival destaca per la presència de companyies i artistes molt coneguts. Concretament, són deu les propostes escèniques que s'han programat per este any a Sagunt a Escena, a les quals se sumen les sis de “Sagunt a Escena  organitzades per l'Ajuntament de Sagunt. A més, aquesta diversa oferta cultural inclou quatre espectacles gratuïts que tindran lloc en la pujada al Castillo i en la mateixa façana del teatre sota el nom de “Off Romà”.