Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí són proclamades i exaltades falleres majors de Federació Junta Fallera de Sagunt 2017

El cap de setmana passat es va celebrar l'acte de proclamació i exaltació de les falleres majors del Camp de Morvedre per a aquest nou exercici
Imagen 1Imagen 2Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí ja són oficialment falleres majors 2017 de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS). El dissabte va tenir lloc l'exaltació en el Teatre Romà, en un emotiu acte en el qual van ser presentades en societat com a noves representants de les Falles de Sagunt, Festa d'Interès Turístic Nacional, després que l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, les proclamara el dia anterior en la casa consistorial. 

 
El divendres, va tenir lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt la proclamació de Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí com a noves Falleres Majors de FJFS, en un acte presidit per l'alcalde, Quico Fernández, que també va comptar amb la presència de les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt 2016, Beatriz Alós i María Villar; el president de la FJFS, Rafael Burgos; l'alcalde de Gilet, Salva Costa; i regidors de la Corporació. L'alcalde, a més de proclamar-les com les màximes representants de les festes josefines de Sagunt, els va fer lliurament dels quadres acreditatius, així com de les pintes oficials que lluiran durant el seu regnat i que porten gravat l'escut de la ciutat de Sagunt. 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Hi ha pocs reconeixements més emotius i emblemàtics que l'elecció de la Fallera Major de Sagunt, figura insigne de les festes del foc, la flama, la música i el carrer, però també de la unió i del sentiment de pertinença. Dels actes d'aquest cap de setmana sorgeix una experiència que durarà dotze mesos, però que us marcarà per a tota la vida, perquè sempre quedarà imprès en la vostra memòria el record de l'acte en el qual vau ser triades com a falleres majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt. Amb tendresa observe el vostre nerviosisme davant la immensa tasca que assumiu amb una il·lusió envejable, no en va, des d'aquesta nit, les vostres vides estaran repletes d'alegries però també d'obligacions. Sereu objecte d'atenció, curiositat i seguiment, gens del que digueu o feu passarà desapercebut, perquè sereu observades amb la major minuciositat en cadascun dels actes als quals assistiu. A canvi, ocupeu un lloc privilegiat en la vida pública de la nostra comarca i presidireu actes i esdeveniments com a figures clau del nostre panorama social. Desperteu admiració i simpatia i evidencieu el goig de tota una comarca per viure amb intensitat la litúrgia de la seua festa fallera”. 
 
Fernández va concloure: “El Camp de Morvedre és una comarca que sempre ha estat orgullosa de les seues falleres majors, perquè totes elles han sabut respondre amb la mateixa dignitat i la major qualitat humana al repte que se'ls ha encomanat. Ara vull donar-vos l'enhorabona i instar-vos a treballar per continuar dignificant la nostra festa fallera. Benvolgudes Raquel i Ana Isabel, us esperen, al costat de les vostres corts d'honor, els dies més importants i inoblidables de les vostres vides, el fet que us marcarà per sempre i quedarà adherit en cada racó de la vostra biografia. Ara comenceu el vostre regnat, gaudiu de cada moment i demostreu amb la vostra actitud que ho mereixeu, enhorabona”. 
 
Un dels actes més intensos per a les representants josefines, és l'exaltació en el Teatre Romà de Sagunt, que va tenir lloc el dissabte a les 18 hores, en un acte al qual també va assistir l'alcalde de Sagunt; membres de la Corporació, entre ells, el delegat de Cultura Popular, José Manuel Tarazona; l'alcalde de Faura, Toni Gaspar; el seu homòleg de Gilet, Salva Costa; i el president de la Associazione Targa Cecina, Alessandro Regoli. Les FFMM van comptar amb una mantenidora d'excepció, la fallera major de València de 2015, Estefanía López. A més, van estar en tot moment acompanyades pel president de la FJFS, Rafa Burgos i el vicepresident general, Miguel Huguet.
 

A l'exaltació també van assistir autoritats dels diversos municipis que formen part de FJFS, representants de les 30 comissions falleres de la comarca, de les cases regionals de la ciutat, de juntes locals de tota la Comunitat Valenciana, així com representants dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i la Policia Local, entre altres personalitats. L'acte va comptar també amb la presència d'unes convidades de luxe, les falleres majors de València de 2016, Alicia Moreno i Sofia Soler.