Quico Fernández: “Parc Sagunt es convertirà en el principal referent empresarial dels valencians”

El consell d'administració de Parc Sagunt ha adjudicat a Mercadona la parcel·la més gran del parc per valor de 24 milions d'euros

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha mostrat la seua absoluta satisfacció per l'última adjudicació del consell d'administració de Parc Sagunt a l'empresa valenciana Mercadona de la parcel·la més gran (358.000 metres quadrats) per un valor de 24 milions d'euros. Fernández ha reconegut que hui “és un gran dia per a la nostra ciutat i el més important d’esta legislatura” ja que esta adjudicació suposa un atractiu perquè moltes altres empreses facen la seua aposta en un projecte que “té com a polígon industrial les millors condicions del mediterrani” i que tanca “més d'un any d'estira-i-arronsa entre les administració de l'estat i el govern valencià pel finançament del parc”.
 
Esta notícia suposa “un punt d'inflexió en la trajectòria d'un parc que s'havia venut com el més important d'Europa i que no havia passat de ser un projecte pràcticament virtual, ja que solament eren tres les empreses que hui dia allí funcionen”, ha afirmat l'alcalde. D'esta manera, ha afegit que “tots estos problemes s'han solucionat i a partir d'ara, Parc Sagunt serà el que havia d'haver sigut des del principi, el principal referent empresarial dels valencians”.
 
Per a Fernández, l'arribada d'una inversió tan important a Parc Sagunt supera l'àmbit local i adquireix una dimensió que afecta a l'economia valenciana i ha reconegut que “Sagunt ha de ser un dels motors de la recuperació de l'economia valenciana a propòsit del seu caràcter industrial i energètic”. A més, “crec que el govern valencià també ho ha vist de la mateixa manera, per la qual cosa la coordinació entre les administracions està sent magnífica i açò demostra que quan tots remem en la mateixa direcció, les coses poden tirar avant”. “L'economia valenciana està ressorgint malgrat certes actituds negatives del govern d'Espanya”, ha afegit.
 
També ha agraït a l'Autoritat Portuària de València, de la qual forma part, per la seua implicació a engegar de nou un projecte que portava paralitzat més de 10 anys, així com a la conselleria d'Economia Sostenible i al president de la Generalitat, Ximo Puig, de qui ha rebut un missatge este mateix matí donant-li l'enhorabona. Per a finalitzar, l'alcalde ha felicitat la ciutadania, sobretot a aquells que van a trobar una oportunitat de treball.
 
Destinat a ser el major parc empresarial i logístic d'Europa, Parc Sagunt compta amb més de tres milions de metres quadrats en una primera fase i una superfície total prevista de 14,8 milions de metres quadrats. El passat mes de setembre, després de deu anys paralitzat, van començar les obres per a la finalització de la primera fase del parc logístic promogut a parts iguals entre la Generalitat Valenciana i l'Estat a través de Sepides, gràcies a la injecció de 7,7 milions d'euros que l'Autoritat Portuària va avançar com a part del pagament pendent per la parcel·la de 280.000 metres quadrats que va reservar fa uns anys.