Quico Fernández: “El govern de l'estat continua marginant-nos en les inversions”

L'alcalde de Sagunt critica la paralització per part del ministeri de Foment quant a la connexió ferroviària amb el port marítim i a la millora de la línia Sagunt-Saragossa.
Imagen 1
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha criticat el govern de l'estat perquè encara no ha signat el conveni amb l'Autoritat Portuària de València (APV) que permeta la connexió ferroviària amb el port marítim de Sagunt i millorar la línia fèrria Sagunt-Saragossa: “El govern de l'estat, del PP, continua marginant-nos d'una manera absolutament miserable quant a les inversions. El ministeri de Foment, en concret Adif, encara no ha donat llum verda a la inversió de l’APV de 40 milions d'euros i altres 4 per a millorar la línia Sagunt-Saragossa”. Fernández ha destacat que aquesta “falta de col·laboració contrasta amb el treball diligent de la APV i l'Ajuntament de Sagunt.” En l'última reunió del Consell d'Administració de la APV, de la qual forma part l'alcalde de Sagunt, se li va informar de la situació en què es troben aquestes dues inversions.
 
Quico Fernández ha posat l'accent en el que suposa que el conveni no estiga signat: “És com si no tinguérem interlocutor. Per tant, incomprensiblement i a pesar que els diners d'aquestes inversions els posa l’APV, no estem trobant aquesta tan necessària col·laboració i, com a alcalde de Sagunt, ho lamente i exigisc que immediatament Adif firme el conveni i ens permeta una inversions que hauria de fer el ministeri”. A més, “recomanaria als representants del PP, que si volen fer algun favor a la ciutat i a la nostra economia, que en lloc de defensar postures contràries als nostres interessos en la premsa, que actuen com a interlocutors davant les institucions que governa el PP perquè desbloquegen aquells projectes que són necessaris per al nostre futur”.
 
En la mateixa reunió també es va informar d'unes xifres positives del port marítim de Sagunt, com l'augment del tràfic de contenidors en un 56’47% i el de vehicles en un 34’20% en els últims 12 mesos. Però d'altra banda, s'ha produït un descens del 22’73% del de graneles líquids (gas).