Primera Reunió Oberta del Fòrum Jove per a dissenyar el Pla Integral de Joventut 2016-2021

La delegació de Joventut engega activitats en el marc del Pla Integral de Joventut per a conèixer les problemàtiques i necessitats dels joves
Imagen 1
 
La primera de les reunions obertes del Fòrum Jove tindrà lloc dissabte que ve 3 de desembre en el Casal Jove, a partir de les 11:30 hores. Aquestes reunions tenen com a objectiu dissenyar conjuntament el Pla Integral de Joventut 2016-21 i s'emmarquen dins del procés protagonitzat pel Grup Impulsor de joves d'entre 16 i 25 anys, dins de la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt.

Una vegada detectades les problemàtiques i les necessitats de la gent jove, el Grup Impulsor ha confeccionat un full de ruta que contempla reunions obertes a la població jove en el seu conjunt. A través de les mateixes, es faran extensibles les preocupacions i les demandes compartides i es convidarà a ampliar conjuntament les primeres reflexions que el procés ha anat generant. L'objectiu és que aquest pla siga compartit per la joventut i recolzat per les diferents regidories.

Amb el Pla Integral de Joventut, i una vegada complits 9 anys des de l'inici de l'anterior Pla, es reprèn un procés col·lectiu en el qual la població jove del municipi té un paper fonamental, pensant i construint les propostes i les polítiques de joventut del municipi.
 
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, afirma que amb aquesta primera jornada “cerquem esbrinar de primera mà els problemes i necessitats de la gent jove, perquè, amb ells i elles, cercar les solucions, fer un diagnòstic i asseure les bases per al futur pla de la joventut”. Sampedro afig, “hem de ser conscients que la gent jove no solament és el futur, és el present i tenen inquietuds i preocupacions. Es tracta d'escoltar-los, donar-los poder i cercar de forma conjunyeix les propostes i polítiques que els van a afectar en els pròxims cinc anys”.