Participació Ciutadana dóna començament als seus cursos de formació per a associacions

Les inscripcions als cursos són gratuïtes i les places estan limitades a 25 persones per curs. Cada associació podrà inscriure a un dels seus membres


Dissabte passat, 6 de maig, van començar els cursos de formació de 2017 per a associacions, que s'imparteixen des de l'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt. Són un total de quatre cursos, l'últim dels quals desenvolupat al llarg de dues sessions. Els cursos 1 i 2 tindran lloc en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, mentre que les dues sessions del curs 4, tant 4A com a 4B, seran en el Casal Jove del Port de Sagunt. L'horari dels cursos serà de 9.30 h a 14.00 h. Per la seua banda, el curs 3 s'ha posposat.

La regidora de Participació Ciutadana, María Giménez, va explicar que “els cursos de formació a associacions responen a les necessitats informatives que requereixen les associacions sense ànim de lucre en concepte de Participació Ciutadana. En estes diferents jornades es donarà tot tipus de dades i informació referents a la gestió de projectes i memòries per a subvencions en concurrència competitiva, legislació, obligacions fiscals, funcionament intern, seu electrònica... i tot el que consideren pertinent perquè el teixit associatiu estiga format i informat”.El curs 1, “Repercussió de la Llei de Transparència en les associacions”, consisteix en un taller teòrico-pràctic en el qual s'abordarà la importància de la transparència en la gestió de retorns socials efectuades amb diners públics. Este curs ja va començar el 6 de maig.

El curs 2, “Elaboració de projectes i memòries d'activitats per a subvencions”, que serà el dissabte 20 de maig, aclarirà qüestions relacionades amb projectes i memòries, així com els models de sol·licitud de subvencions a l'Ajuntament de Sagunt.

El curs 3, “Comunicació per a mitjans electrònics de les associacions amb l'Ajuntament de Sagunt”, previst per al dissabte 27 de maig, es cancel·la i ajorna fins a decidir nova data i lloc. Serà un taller teòrico-pràctic en el qual s'informarà sobre els tràmits i serveis que l'Ajuntament posa a la disposició de les associacions, a més d'una explicació del funcionament de la seu electrònica.
 


D'altra banda, el curs 4 es desenvoluparà al llarg de dues sessions. La primera de les quals, el curs 4A, “Règim legal de les entitats sense ànim de lucre I. Aspectes documentals, fiscals i comptables”, tindrà lloc el dissabte 3 de juny, i s’hi abordaran qüestions sobre obligacions fiscals i hisenda pública. El dissabte 10 de juny s'impartirà la segona part, el curs 4B, “Règim legal de les entitats sense ànim de lucre II. Taller pràctic de comptabilitat per associacions”.

Les inscripcions al curs són gratuïtes, i les places estan limitades a 25 persones per curs. Cada associació podrà inscriure únicament a un de els seus membres. Per sol·licitar més informació i realitzar les inscripcions envieu un correu electrònic a participacio.ciutadana@aytosagunto.es.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores