'Odisseu' continua el cicle de l’Off Romà en el Mario Monreal

L'actuació serà demà, dimecres 23 d'agost, a les 20.30 hores

 

'Odisseu' continua el cicle de l’Off Romà en el Mario Monreal. Demà dimecres 23 d'agost, a les 20.30 hores, l'obra interpretada per Jordi Ballester clausura les representacions dins del Centre Cultural Mario Monreal que s'han dut a terme durant el mes d'agost. L'obra està representada en valencià i té un preu de 7 euros. L’Off Romà continuarà en altres escenaris a partir del pròxim divendres 1 de setembre a la Glorieta.

 

'Odisseu' és una producció teatral interpretada pel reconegut actor valencià Jordi Ballester, que s'inspira en l''Odissea' d'Homer per acostar-se a l'actual drama dels refugiats, sota la direcció de Sergio Villanueva. Teatre contemporani creat, dirigit i interpretat per reconeguts professionals valencians. En l’obra es barreja la paraula que narra els fets clàssics del viatge amb la música i la llum que contextualitzen l'espai i les situacions. Al mateix temps cerca una línia dramàtica paral·lela amb les vídeo-projeccions de l'espectacle, que tracten del viatge-èxode dels refugiats de la part oriental del Mediterrani.

 

L'espectacle pretén crear una partitura doble que permeta escoltar el cant de l''Odissea' d'Homer i fer una segona lectura del que està passant ara amb els pobles dels refugiats. Amb un espai sonor dissenyat per a reforçar els moments èpics i dramàtics de l'obra que ressalten l'heroïcitat del protagonista, fent que les persones que integren el públic se senten identificades amb el seu amor i el seu sofriment en el seu viatge de tornada cap a Ítaca.

 

L'aventura del viatge d'Ulisses és la metàfora dels avatars quotidians que reforcen les nostres senyes d'identitat. Amb l'arribada a Ítaca recuperem el que ens fa ser nosaltres i no caure en el perill de l'oblit. Amb esta obra sobre l'Odissea pretenen aproximar l'espectador a la cultura grega de fa tres mil anys per a comprovar que estem prop del mateix Mediterrani d'Ulisses i també dels seus sofriments, de la recerca infatigable de l'estima, de l'esperança que ens seguisquen estimant i recordant.

 

Però també volen acostar-se als èxodes de hui. Aquells que patixen pobles sencers, i que emprenen un viatge cap a terres estranyes i plenes de perills. Aquelles aventures cruels i despietades que va patir l'heroi no estan tan lluny de les que patixen moltes persones en el Mediterrani del segle XXI.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores