Naix Calígula Teatre, la primera companyia professional saguntina de teatre en valencià

L'alcalde i el regidor de Cultura han presentat la nova companyia de teatre del municipi
 

Calígula Teatre, la nova companyia professional saguntina de teatre en valencià, ha sigut presentada este matí en l'Ajuntament de Sagunt. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, han presentat els membres d’esta nova formació.
 
Fernández ha dit que la creació d’esta nova companyia “respon a un moviment cultural molt interessant, que demostra que Sagunt és realment la Ciutat del Teatre, no perquè en les altres ciutats no es fa teatre, sinó perquè en el terreny de la cultura és la nostra màxima divisió”. L'alcalde ha recordat que Calígula Teatre és la primera companyia de teatre de caràcter professional en valencià de la ciutat.
 
Tarazona ha destacat que des de l'Ajuntament “estem fent un esforç dia a dia per a consolidar i fer que el nostre programa cultural tinga una dignitat” i ha posat l'accent en la necessitat de complementar l'acció de la corporació municipal amb propostes des de la iniciativa ciutadana com esta, ja que creen “riquesa social, econòmica i cultural”.
 
El regidor ha dit que “és fonamental que la societat civil s'implique i faça propostes tan importants com les fetes per estes persones, que ja porten molts anys amb una trajectòria professional en el món de la cultura”. També ha apuntat que l'Ajuntament està donant suport “des de ja” al projecte de Calígula Teatre.
 
El dramaturg Albert Forment ha explicat que el nom de Calígula ve de l'emperador boig, perquè “cal estar boig per a fer una companyia de teatre en estos moments, però estem bojos i ho anem a fer, i d'altra banda és un homenatge al personatge de Calígula de l'obra d'Albert Camus, que s'ha representat tantes vegades en el Teatre Romà”.
 
En l'acte han estat acompanyats per altres membres de Calígula Teatre: l'actriu, dramaturga i directora Amparo Vayá; l'actor Toni Llorens i l'actriu Miryam Garcés.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores