Música i teatre per al cap de setmana en el Ressona

Tumba Swing (Blues OneManBand Rock&Roll) i la companyia de teatre Fil d’Arena es pujaran a les taules d’este festival dissabte 19 d'agost
El festival de música i teatre Ressona continua l’activitat gratuïta este cap de setmana amb la posada en escena de l'espectacle musical Tumba Swing (Blues OneManBand Rock&Roll) i l'obra, per a tots els públics, La Sal que ens ha partit de la companyia femenina valenciana Fil d’Arena.
 
L'actuació musical tindrà lloc en la pujada al Castell a partir de les 20 hores. L'obra teatral de Fil d’Arena, una proposta en la qual s'uneixen dansa, teatre i escenografia practicable, es posarà en escena en l'escenari del Off Romà als peus del Teatre Romà a les 21 hores.
 
Co-dirigida per Luis Meliá i Fil d’Arena i interpretada per Isabel Abril, Irene Ballester, Clara Crespo i Roseta Plasencia, La Sal que ens ha partit naix de la trobada de l'herència i la història, del record i de les notícies d'actualitat, segons expliquen les seues autores. Les quatre intèrprets passen per la seua pell la migració universal, en una proposta on dansa, teatre i escenografia practicable conviuen per a oferir una reflexió sobre el viatge que comença però mai sabem com o quan acabarà. L'obra és una mirada a una crisi humanitària que acosta l'espectador a un conflicte que veiem deshumanitzat a través de la pressió mediàtica dels mitjans de comunicació generalistes.
 
L'Ajuntament de Sagunt i el col·lectiu de promoció cultural Sagunt Reviu organitzen la iniciativa cultural Ressona que comprén esdeveniments teatrals i musicals complementaris a la programació oficial de Sagunt a Escena. Es tracta d'actuacions gratuïtes que es repartixen entre la pujada al Castell i l'escenari de l’Off Romà, durant el mes d'agost fins a la clausura de Sagunt a Escena.
 
En l'organització de Ressona participen les regidories de Cultura, Turisme, Joventut, Festes i Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració del Institut Valencià de Cultura i la Agència Valenciana de Turisme, de la Generalitat Valenciana.
 Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores