Més de mig miler d’alumnes de l’Escola Municipal de Teatre de Sagunt representaran cinquanta històries

Les Trobades de Teatre enguany arriben amb més força que mai omplint la ciutat de representacions durant tot el mes de juny
 
Més de mig miler d'alumnes de l’ Escola Municipal de Teatre de Sagunt representaran cinquanta històries en les “Trobades de Teatre” que van començar el cap de setmana passat i arriben enguany amb més força que mai   omplint la ciutat de representacions durant tot el mes de juny. Amb aquestes representacions es dóna per finalitzat el curs de l’Escola Municipal de Teatre que gestiona l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de la companyia de teatre Camí de Nora dirigida per Maria Jesús Suàrez, Ismael Bereje i Sergi Juesas
 
El regidor delegat de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona ha explicat que L’Escola municipal Teatre que acull a alumnes de totes les edats és un projecte que enguany va representar els seus treballs d'una manera pública i gratuïta en diferents espais de la ciutat. Espais tan diferents com el Teatre Romano, una casa del barri del Raval i la Casa Municipal de Cultura. Aquestes actuacions representaran la qualitat i l'esforç dels alumnes. A més també hi haurà activitats d'inclusió social ja que també participen associacions de dones supervivents”.
 
Tot el municipi es plenarà de desenes de representacions que els alumnes de l’Escola Municipal deTeatre, des de l’educació infantil al a formació adulta, protagonitzaran. Un mes de cloenda a tot un any d’esforç i talent que enguany  dinamitzarà més que mai els racons del municipi​. Un dels espais més interessants  on es representarà alguna de les obres serà una planta baixa al Barri del Raval on tindrà lloc l’obra de García Lorca ‘La casa de Bernarda Alba’ dirigida per Maria Jesús Suàrez.
 
Els primers en actuar van ser els més menuts i menudes que van envair el Teatre Romà amb X­tra, una història en la qual es parlà dels diferents conflictes als que s’enfronta la gent que ha de deixar la seua llar i viatjar a un altre lloc, de la mà dels alienígenes Intra, Hiper, Auto i Retro.
 
També els i les alumnes de Primària abordaran aquesta temàtica amb més d’una vintena d’històries basades en pel∙lícules sobre viatges, per amor, per exili,  per treball, per curiositat o per guerra, entre altres coses. 
 
Programació:
 
JUGANT AL TEATRE ​ (alumnat de 7 a 13 anys) 
Lloc: Casa de Cultura Port de Sagunt 
Dies: 9 de Juny a les 18 hores  10 de Juny a les 18 hores 
11 de Juny a les 10 h i a les 18 h  12 de Juny a les 10 h   
 
AULA JOVE DE TEATRE ​ (alumnat de 13 a 17 anys) 
Lloc: Casal Jove Port de Sagunt  ‘DIE SELEKTION’ del Grup 1 
Dies: 1, 2 i 3 de Juliol a les 19 hores 
 
‘LA CABAÑA DEL LAGO’ del Grup 2 
Dies: 9 i 10 de Juliol a les 19 hores 
 
FORMACIÓ ACTORAL ​ (alumnat a partir de 18 anys) 
Lloc: Al barri del Raval  
 
‘LA CASA DE BERNARDA ALBA’   del Curs 2 
Treball d’escenes sobre l’obra de Federico   García Lorca  
Dies: 3 de Juny a les 21.30 hores i 4 i 5 de Juny  a les 20.30 hores 
Lloc: Casa de Cultura del Port de Sagunt 
 
‘LOS CRÍMENES DE LA PENSIÓN DE DOÑA  EMÉRITA CIENFUEGOS’ del Curs 3 
Representació de l’obra de teatre 
Dies: 23, 24 i 25 de Juny a les 19 hores   
Lloc: Al Centre de Cultura Mario Monreal 
 
‘EROTIKOLLAGE’ del Curs 1 
Dies: 27, 28, 29 i 30 de Juny a les 19 hores   
 
Totes les actuacions són gratuïtes.