María del Mar Gimeno i Andrea Escribá seran les noves Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a l'exercici 2018

A partir de setembre, ambdues es convertiran en les màximes representants de la festa josefina del Camp de Morvedre


María del Mar Gimeno López i la xicoteta Andrea Escribá Fernández van ser seleccionades dissabte passat, 27 de maig, com les noves Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a este nou exercici 2017-2018. Les que es convertiran al setembre en les màximes representants de la festa josefina del Camp de Morvedre, van compartir esta jornada amb l'altra candidata adulta, Teresa Aparicio Matallín de la falla Luis Cendoya del Port de Sagunt.


Andrea Escribá Fernández té nou anys, estudia en el col·legi Maestro Tarrazona del Port de Sagunt i pertany a la falla Churruca-Hispanitat. Ella era l'única candidata per a ostentar este càrrec però, malgrat açò, la xicoteta no va poder evitar les llàgrimes durant la seua presentació pública.


Per la seua banda, María del Mar Gimeno López té 46 anys i, actualment, és empresària i pertany a la comissió Plaza del Sol, de la qual és fundadora i, a més, la seua primera Fallera Major l'any 1990. A més d'haver representat a la seua falla també en 1999 i 2014, va formar part de la Cort d'Honor de la Fallera Major de la Federació Junta Fallera de Sagunt 2015, María Moliner Rodríguez.


D'esta manera, el Centre Cívic del Port Sagunt va acollir l'acte de presentació de les candidates davant el jurat, format per José María Chiquillo, membre de Lo Rat Penat; José González, periodista; Carmen Tamarit, fallera de la comissió Santa Anna; Telmo Gadea, president de la Federació de Falles de Gandia: i Remei Torrent, regidora de Festes i Cultura Popular del consistori saguntí. El públic va omplir la sala per a conéixer de prop les tres candidates que s'havien presentat per a ostentar estos càrrecs.


Després de l'acte públic, candidates i jurat van acudir a un restaurant de la ciutat a menjar i, posteriorment, es va realitzar l'entrevista personal amb cadascuna d'elles. La jornada va finalitzar en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt amb la trucada de l'alcalde, Quico Fernández, a les candidates triades per a representar a la festa josefina del Camp de Morvedre, acte que ha sigut presidit per les actuals Falleres Majors, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado.​

 

 Posteriorment, tota la comitiva fallera va acudir al casal de la falla Churruca-Hispanitat on els esperava la xicoteta Andrea Escribá, que va rebre les primeres felicitacions de tot el col·lectiu de la festa josefina de la comarca, de la mateixa manera que es va fer amb María del Mar Gimeno en el seu propi domicili.