Les Festes Patronals de Sagunt 2015 entren en la seua última setmana de celebració

Els actes litúrgics en honor als Sants Patrons ocuparan un paper protagonista en la programació prevista per a aquests últims dies
 
 
​Les Festes Patronals de Sagunt 2015 arriben esta setmana a la seua recta final després d'haver oferit actes per a tots els públics durant els últims 20 dies.
Este dilluns 27 de juliol, a partir de les 18 hores, campionat de jocs de taula (bolot i parchís) en el recinte firal. A partir de les 19:30 hores, organitzat per la Confraria dels Sants Patrons, Solemne Tríduum en honor als Sants Màrtirs: oferiment Sant Rosario i exposició del Santíssim Sagrament. Després, a les 20 hores, Santa Missa.
 
A les 22 hores, en el recinte firal, sopar de germanor i després, a partir de les 00:30 hores, actuació de l'orquestra “Taxxara Xou”.
 
El dimarts 28, celebració del tradicional “Dia del Xiquet” en el recinte firal des de les 11 hores fins a les 13:30 i des de les 17 a les 20 hores, atraccions aquàtiques per al gaudir dels més xicotets. A les 18 hores, berenar infantil amb orxata, fartons i regals per als xiquets assistents, i a partir de les 18:30 hores, circ infantil.
Pel que fa als actes litúrgics, a partir de les 19:30 hores, solemne Tríduum i a partir de les 20 hores, Santa Missa.
 
Ja a la nit, des de les 23:30 hores, espectacle de varietats en l'escenari de la plaça Cronista Chabret. Actuaran el mag “Galibo”, els humoristes “Els Quillos”, la vedette Rocío Madrid i l'actuació estel•lar de la “Dècada Prodigiosa”, celebrant el seu 30 aniversari sota la direcció del seu fundador i bateria, Javier de Juan.
 
El dimecres 29 de juliol, a partir de les 18 hores, es disputaran les semifinals i la final dels jocs de taula en el recinte firal. Des de les 19:30 hores, celebració dels actes religiosos amb el Solemne Tríduum i Santa Missa.
 
A les 20:30 hores, en la plaça Cronista Chabret, repartiment d'olles de Sagunt al públic assistent. A les 00:15 hores es farà lliurament de premis dels diversos concursos que s'han realitzat durant les festes per a després delectar-se amb l'actuació de l'orquestra “Montecarlo” en l'escenari de la plaça Cronista Chabret.
 
El dijous 30 de juliol se celebra la Festivitat dels Sants Màrtirs Abdón i Senén, patrons de Sagunt.
 
A partir de les 10:30 hores, organitzada per la Confraria dels Sants Patrons Abdón i Senén de Sagunt, Missa Major dels Santos de la Pedra, en l'església de Santa María. En la cerimònia hi haurà música i cants a càrrec del Cor de la Lira Saguntina, interpretant la Missa d'Angelis. Al final l'eucaristia, les sagrades i venerades relíquies dels Santos de la Pedra s'oferiran a les persones presents. En finalitzar, mascletà a càrrec de la pirotècnia Lluch, en la plaça Cronista Chabret.
 
Ja a la vesprada, a partir de les 19:30 hores, Santa Missa i a les 20 hores Solemne Processó General en honor dels Sants Patrons. La processó s'obrirà amb una sèrie de balls tradicionals interpretats per “Grup de danses de Morvedre”, seguits per la “Agrupació de Dolçainers Caballer”, els qui interpretaran música religiosa tradicional valenciana. En finalitzar la processó, en l'Església de Santa María es procedirà a la subhasta de cistelles de fruita, el sorteig entre els confrares presents d'un obsequi que oferirà la confraria i un sorteig d'unes beques escolars que la Confraria ofereix als xicotets de Sagunt que hagen participat en la Processó.
 
A les 23 hores, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt, concert de masses corals, amb l'actuació de les agrupacions Coral Segle XXI, Coral Almudàfer i Coral de la Societat Musical Lira Saguntina.
 
A les 00:30 hores i com a colofó, castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Lluch en el recinte firal. Per a una bona vista de l'espectacle és recomanable situar-se damunt de l'aparcament Sants de la Pedra.