Les delegacions de Joventut i Infància i Medi Ambient convoquen una jornada lúdica de reforestació de la ribera del riu Palància

L'esdeveniment serà diumenge que ve 26 de març de 10 a 13 hores

Menuda Ribera II és una jornada festiva de reforestació de la ribera del riu Palància que tindrà lloc diumenge que ve 26 de març de 10 a 13 hores, que està organitzada per les delegacions de Joventut i Infància i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt juntament amb les respectives delegacions de l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer, i amb la col·laboració de la IES Alt Palància, Riu Viu, Acción Ecologista Agró i la SAG.

Els dos ajuntaments citen als veïns i veïnes que vulguen participar en aquesta jornada, en la qual també s'han organitzat tallers, jocs i música, a l'Hospital del municipi. D'altra banda, l'activitat a Canet d'en Berenguer arrancarà a les 11 hores, des de la rotonda del CEIP de les Palmeres, on s'iniciarà el recorregut fins al llit del riu. Allí s'haurà instal·lat un punt de trobada per a procedir a la reforestació, una zona que prèviament ha sigut preparada pels operaris de jardineria de l'Ajuntament de Canet.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha anunciat que es plantaran aproximadament 1.300 plantes, «sobretot arbres i també plantes arbustives». Aquestes plantes han sigut custodiades i cuidades durant un temps per les famílies del municipi que han volgut sumar-se a la iniciativa. També afig que la intenció d'aquesta iniciativa és donar a conéixer un importantíssim espai natural com és el riu, perquè «és la millor manera de protegir-lo primer i de posar-lo en valor».

L'alcalde i també regidor de Medi Ambient de Sagunt, Darío Moreno, ha animat a tothom a acudir este dia i ha explicat: «És un dia festiu, és un dia on no sols es llegirà un manifest, però sí que té una part importantíssima de reivindicació». També ha recordat que el departament intenta cuidar les àrees naturals del municipi i «el riu Palància és una d'elles».

L'alcalde de Canet, Pere Antoni, ha destacat durant la presentació de l'activitat, la importància d'aquesta jornada. «És una iniciativa per a educar i sensibilitzar sobre la necessitat de cuidar i preservar el nostre riu i el seu entorn. Però a més, volem que la reforestació del pròxim diumenge servisca per a conscienciar en el respecte al medi ambient i posar de manifest que tots som responsables d'aquest».

A la presentació de Menuda Ribera II han assistit l'alcalde i regidor de Medi Ambient de Sagunt, Darío Moreno, el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, l'alcalde de Canet d'en Berenguer, Pere Antoni, la regidora de Medi Ambient, Felín Gómez i la tècnica de Joventut, Nieves López.

Els grups de participació del Casal Jove, compromesos en la lluita contra el canvi climàtic, des de l'any 2021 van iniciar una campanya per a cuidar i protegir el riu Palància: un patrimoni natural de tots i totes i un ecosistema essencial per al benestar i la salut col·lectiva. Van iniciar una reforestació en la ribera enfront de l'Hospital de Sagunt, que enguany continuaran a fi de desenvolupar un bosc en la ribera del riu.

Per a més informació, poden telefonar al 962683439 o escriure a joventut@aytosagunto.es.