Les 127 persones contractades en el Pla d'Ocupació ja estan treballant

Des de l'1 de juliol, els 73 homes i les 54 dones contractats a través de la SAG realitzaran treballs de manteniment de col·legis, jardineria o neteja en el riu i la muntanya durant els pròxims 6 mesos
 

Enrique Catalá, Teresa García, Guillermo Sampedro, Pepe Gil i Pablo Abelleira.

 

Els treballadors i les treballadores del que s'ha nomenat “el Pla d'Ocupació amb segell 100% d'este Equip de Govern” ja estan en els seus llocs de treball. Este pla de contractació, que es va presentar a principis de juny, ha suposat la incorporació al mercat laboral de 127 aturats a través de l'empresa municipal SAG per als pròxims 6 mesos, en els quals realitzaran treballs de manteniment en col·legis, neteja en el riu i en la muntanya o jardineria, entre d'altres.

 

La regidora de Presidència, Teresa García, ha destacat “el gran esforç de gestió per part de la SAG i de l'Ajuntament, que ens hem adaptat per fer complir el procediment administratiu i perquè es poguera contractar a partir de l'1 de juliol i així els contractats es pogueren beneficiar de les posteriors prestacions per desocupació”. D'esta manera, García ha recordat que s'han millorat les condicions de les persones que treballaven en els plans d'ocupació.

 

El delegat de Contractació, Pepe Gil, ha reiterat l'agraïment a l'empresa pública SAG per dur a terme este pla ja que sense el treball que han realitzat “no haguera sigut possible contractar en tan poc de temps les 127 persones que formen part del Pla d'Ocupació actual”. Pel que fa a l'objectiu de contractar al màxim nombre de dones possible, el regidor ha informat que finalment han sigut 73 homes i 54 dones, la qual cosa suposa poc més del 40% del total de contractes, deu punts més que en el Pla d'Ocupació de l'any passat.

 

Per la seua banda, el regidor d'Activitats, Guillermo Sampedro, ha reconegut que malgrat que l'administració en ocasions funciona lentament, en esta ocasió i gràcies a l'esforç de la SAG, “este Pla d'Ocupació 100% amb el segell d'identitat que volíem imposar des del primer dia ha sigut un èxit rotund”. Sampedro ha declarat que este Pla d'Ocupació “és el que volíem haver iniciat des del principi de la nostra legislatura i que per qüestions d'agilitat o per ser nouvinguts no vam poder fer-ho”. A més, ha recordat que entre d'altres, s'ha ampliat de 3 a 6 mesos el període de contractació, la qual cosa suposarà poder beneficiar-se d'una paga de fins a 18 mesos, repartits en 6 pel propi Pla d'Ocupació, i fins a 12 mesos de prestacions per desocupació.

 

Els 127 llocs d'oferta pública d'ocupació que s'han cobert gestionats per la SAG a través del Servef es reparteixen entre un arquitecte tècnic, dos enginyers tècnics agrícoles, un enginyer tècnic forestal, dos encarregats d'obra, cinc capatassos agrícoles, dos administratius, dihuit peons jardiners, cinquanta-cinc peons agrícoles, onze peons de servei de neteja urbana, sis peons de construcció, dotze oficials de construcció, deu oficials de pintor i dos lampistes.

 

Este pla ha posat especial atenció en els col·lectius en risc d'exclusió o discriminació en l'àmbit laboral, com dones maltractades, majors de 55 anys, desnonats, etc.

 

Els quasi 2 milions d'euros destinats majorment al pagament de les nòmines es reparteixen en 950.000 € destinats a activitats mediambientals, com la neteja del riu i de les paleres de la muntanya del Castell o condicionament ​​de camins rurals; 647.000 € a millorar i renovar instal·lacions de col·legis; 236.000 € per al manteniment de jardins i zones boscoses i, finalment, 130.000 € en serveis de neteja urbana.