La XVIII Gala d’AFACAM inicià Més Escena a Sagunt

La programació continuarà amb cinc espectacles més: els dies 30 i 31 d'agost, amb Asamblea de Mujeres, d'Aristòfanes; el 2 i 3 de setembre, amb Saguntilíada; els dies 4 i 5, amb Mikis Theodorakis, Athanatos Immortal (1925-2021); el 9, amb el concert de Arsefolk i, finalment, el 10, amb un espectacle de flamenc que arribarà de nou al Port de Sagunt gràcies al Festival Internacional Cante de las Minas amb el Lámpara Minera 2022

Anit va començar la programació de Més Escena a Sagunt, el programa d'espectacles organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt com a complement al festival Sagunt a Escena. L'encarregada d'inaugurar els actes va ser la celebració de la XVIII Gala Benèfica de l'Alzheimer d’AFACAM, que va donar inici a les sis cites amb les quals comptarà esta edició.

La gala va tindre lloc al Teatre Romà amb una duració de dos hores en les quals es van succeir actuacions musicals, poesia i dansa en un esdeveniment apte per a tots els públics.

Els artistes convidats d'enguany van ser Violincheli Brothers, Melani i Leonor. A més, també van participar-hi Abdón Sampedro, Laura Agustí, Antonio Pecino, Toni Blasco, Ana Grau, Carlos Solano, Juan Muñoz Perla, Juanka, Carlos Pérez, Josep, Nino Ferri, Inés Richarte i Sergi. El regidor de la gala va ser Gonzalo Escrig Molina.

A l'espectacle van assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora delegada de Cultura, Asun Moll; altres regidors de la Corporació Municipal; el president d’AFACAM, Valentín Parra; i la senadora Gloria Calero.

Més Escena a Sagunt comptarà amb altres cinc espectacles, dels quals dos seran també en el Teatre Romà, tots dos a les 22.30 hores. Passió per Sagunt portarà l'Asamblea de Mujeres d'Aristòfanes al recinte clàssic els dies 30 i 31 d'agost. Es tracta d'una comèdia pensada per a majors de 12 anys que s'interpretarà en castellà i que tindrà una duració d'hora i mitja. Les entrades tindran un cost de 10 euros.

Els dies 2 i 3 de setembre arribarà Saguntilíada a este mateix espai de la mà de la Companyia Hongaresa de Teatre. Tindrà una duració d'hora i mitja i és per a tots els públics. L'entrada serà de 10 euros.

La Casa dels Berenguer acollirà Mikis Theodorakis, Athanatos Immortal (1925-2021), de Scaena Graecolatina. És un espectacle de música, poesia i dansa interpretat en castellà i grec modern, de caràcter gratuït i per a tots els públics, que tindrà lloc a les 22.00 hores el 4 i el 5 de setembre.

D'altra banda, els Jardins del Casino de la Gerència acolliran música i dansa. El 9 de setembre el grup Arsefolk oferirà un espectacle de rock-folk valencià titulat Arse; i el dia 10 el flamenc arribarà de nou al Port de Sagunt gràcies al Festival Internacional Cante de las Minas amb la Lámpara Minera 2022. Tots dos esdeveniments estan destinats a tots els públics, tenen una duració d'hora i mitja i l'accés és gratuït. En tots dos casos començaran a partir de les 22.00 hores.