La Volta Ciclista Comunitat Valenciana Fèmines torna a passar per Sagunt per sisé any

Sagunt serà la meta de la primera etapa, la qual començarà a València. L'arribada està prevista sobre les 16.30 hores en l'avinguda Mediterrani del Port de Sagunt el dijous, 16 de febrer

Del 16 al 19 de febrer es disputarà la setena edició de la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines, prova 2.1 organitzada en la Comunitat Valenciana pel Club Ciclista Escapada i inclosa en el calendari europeu de la Unió Ciclista Internacional (UCI). L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón i el president del Club Ciclista Escapada i director tècnic de la Volta, Rubén Donet, l'han presentada este matí a l'Ajuntament de Sagunt.

La Setmana Valenciana - Volta Comunitat Valenciana Fèmines constarà de quatre etapes en línia. Sagunt serà la meta de la primera etapa, la qual començarà a València. L'eixida tindrà lloc el dijous, 16 de febrer, sobre les 13.30 hores des del carrer Pere Cabanes de València i passarà per Poble Nou, Montcada, San Isidro de Benagéber, Nàquera, Serra, Torres Torres, Estivella, Gilet, l'estació de Les Valls, Quartell, Estivella, Sagunt i Port de Sagunt. Com en les anteriors edicions, la carrera tornarà a estar present en les tres províncies de la comunitat: Castelló, València i Alacant.

Darío Moreno, alcalde de Sagunt, ha manifestat que «parlem d'un esdeveniment que per a nosaltres té un significat especial. El departament d'Esports està treballant ja fa anys per la defensa de l'esport femení i eixe és un treball de base i estem treballant en eixa línia amb tots els clubs locals, però també és important que amb els esdeveniments que tenim de major àmbit, d'àmbit nacional i internacional, en diferents disciplines i particularment en l'àmbit masculí, que també tinguem eixe interès per incentivar esdeveniments de primer nivell en l'àmbit femení. Entenem que, en este cas, esta competició va molt més allà de la nostra ciutat i que és positiva en molts aspectes per al nostre municipi».

En la competició participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania. 12 formacions de categoria UCI WorldTour, 6 d'ells espanyols i un total 161 ciclistes. Es destaca la participació d’Annemiek van Vleuten, guanyadora de les dues últimes edicions i campiona del món i de les ciclistes valencianes, Sofia Rodríguez, Alba Teruel, Paula Soler i Sandra Alonso. Tal com s'ha informat des de l'Ajuntament, per al correcte desenvolupament de la prova, es comptarà amb 30 vehicles d'organització i 30 motos d'enllaç.

Javier Timón, regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports, ha destacat que «un any més el nostre Ajuntament participa en esta magnífica prova i ja van sis edicions de les set que es realitzaran». Al que ha afegit que «és una de les proves femenines més importants del calendari internacional, que visita novament la nostra terra, on el ciclisme té un fort arrelament des de fa molt temps». Així mateix, ha volgut posar en valor el treball per «la igualtat, alguna cosa que compartim amb l'organització d'este esdeveniment, per la qual cosa suposa quant a proporcionar referents a les nostres xiquetes, joves i dones». Finalment, ha agraït a l'organització que es compte amb Sagunt una vegada més, ja que «com vam poder comprovar en l'eixida de l'edició passada, secunda massivament este tipus d'esdeveniments».

És una etapa en la qual les corredores hauran de completar un recorregut de 119 km entre Sagunt i València. En cada pas per Sagunt, quilòmetres 51 (sobre les 14.20 hores) i 82 (sobre les 16.40 hores), en l'avinguda Pianista Mario Monreal al costat del CEIP Montíver en el nucli de Sagunt, haurà situat dos esprints especials. La meta estarà situada en l'avinguda Mediterrani del Port de Sagunt, que està prevista sobre les 16.30 hores, on se sabrà el nom de la guanyadora final de la primera etapa. La prova passarà també per l'Alt de l’Oronet, un port de muntanya de 2a categoria.

Rubén Donet, també ha comentat que «la prova ha ascendit de categoria a UCI ProSeries, assegurant la participació de les millors corredors i millors equips del món». Ha aprofitat l'ocasió per a agrair la col·laboració de l'Ajuntament: «Gràcies a eixe suport hem aconseguit junts consolidar un esdeveniment que és un referent a nivell mundial».