La Universitat d'Alacant presenta els resultats de la seua investigació sobre bones pràctiques dels processos de participació ciutadana

La presentació serà el 27 de setembre a les 12 hores en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt

El grup d'investigació de la Universitat d'Alacant-Criteri presenta el pròxim 27 de setembre a Sagunt el resultat de la investigació Buenas prácticas de los procesos de participación ciudadana y diagnóstico del tejido asociativo valenciano. És un treball realitzat durant els últims quatre anys amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament de Sagunt.

La presentació de les conclusions de l'estudi tindrà lloc el dimecres 27 de setembre a les 12 hores en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt. Durant l'acte es presentarà també el document Herramientas y experiencias para profundizar en la participación ciudadana local.

La regidora de Participació Ciutadana, María Rubio, ha expressat que «l'estudi mostra una visió transversal des de dins de l'Administració, la seua part tècnica, fins al teixit associatiu des de dins. Una cita enriquidora per a conéixer encara més la nostra participació ciutadana local i la importància d'esta».

L'estudi és el resultat de diverses accions amb les quals s'ha volgut fer un diagnòstic de l'estat de la participació ciutadana en els municipis valencians, tant des del punt de vista dels tècnics i responsables municipals com des de l'opinió del moviment associatiu. Per a la realització dels treballs s'ha fet ús de tècniques quantitatives i qualitatives, amb el resultat obtingut a partir d'enquestes, entrevistes en profunditat i grups de discussió. Un avanç de les conclusions de l'estudi posa en relleu la importància que ha adquirit en els últims anys la participació ciutadana en la pràctica diària del govern municipal i la proximitat amb les problemàtiques veïnals que esta ha facilitat.