La Unitat Canina de la Policia Local de Sagunt fa una gran faena en la prevenció del consum d'estupefaents

La missió d'esta unitat és la prevenció i dissuasió del consum d'estupefaents en la via pública, com ara parcs, jardins, places, voltants de centres educatius, etc.

Durant els últims anys hi ha hagut un important augment de demanda ciutadana per a una major presència policial que atenga les queixes aparellades al consum d'estupefaents en via pública i establiments públics.

Per a atendre esta necessitat, el passat 5 d'abril de 2022 l'Ajuntament va presentar la Unitat Canina de la Policia Local de Sagunt, donant inici al projecte PRECOES (Prevenció del Consum d'Estupefaents en els Centres Educatius) pel qual es va dur a terme una presentació davant l'alumnat i professorat sobre les conseqüències del consum d'estupefaents.

En estos últims mesos s'ha dut a terme una campanya a peu de carrer per aquelles vies públiques i locals on més queixes es produïen, amb un resultat de més de 40 actes-denuncia en l'últim trimestre, triplicant-se les realitzades anteriorment per tinença o consum de substàncies il·lícites.

La Unitat Canina de la Policia Local de Sagunt està integrada per un gos de raça Pastor Belga Malinos anomenat Odín i un gos de raça Pastor Alemán anomenat Ragnar i el seu Agent Guia Caní.

La missió de la Unitat Canina és la prevenció i dissuasió del consum d'estupefaents en la via pública, com ara parcs, jardins, places, voltants de centres educatius, etc. i amb la seua actuació en diversos àmbits s'està duent a terme una vigilància més estreta sobre les zones del municipi més susceptibles de consum de drogues, de les quals la Policia té coneixement fins i tot per informació veïnal.

També s'ha atés la prevenció del consum d'estupefaents en la conducció de vehicles, amb notable resultat, ja que en tots els controls en els quals ha participat la Unitat Canina al costat de la Policia Judicial de Trànsit, s'ha pogut constatar l'eficàcia dels gossos en la detecció d'esta mena de substàncies.

Destacar també que esta nova Unitat ha participat en grans esdeveniments musicals, on al costat de la Unitat d'Atestats i Procediments es van emportar multitud de controls d'alcohol i drogues en la conducció de vehicles i tinença d'estupefaents, així com controls en les principals vies de la ciutat i els seus accessos.

Per tot això des de la Regidoria i Prefectura de Policia Local es fa un balanç molt positiu del funcionament d'esta Unitat com a reforç, que fins i tot s'encarrega de vigilar el compliment de la legislació vigent en matèria de protecció d'animals, per a la prevenció del maltractament.