La temporada primavera-estiu d’Alternatura comença amb una setmana intensa d’excursions

Durant la setmana passada Alternatura a l’Escola ha realitzat diverses rutes inclusives amb alumnes de diversos centres d'educació

Xiquets i xiquetes de col·legis i instituts de la zona han gaudit de diferents excursions inclusives a paratges naturals al llarg d’esta setmana. Cal esmentar l’eixida del passat 23 de març en la qual al voltant de 120 alumnes del Col·legi Mediterrani, del CEE Sant Cristòfol, de la Cooperativa Socoltie i l’Aula Oberta de Sogorb van fer una ruta pel Barranc d’Almanzor a Almedíjar. Els estudiants de l’IES María Moliner també van tindre l’oportunitat de gaudir i aprendre de la naturalesa gràcies a la iniciativa Alternatura Bio, ja que van emprendre una excursió a les poblacions d’Eslida i Aín i van rebre una classe de biologia impartida per un educador mediambiental del Centre d’Interpretació Serra de Espadà.

D’altra banda, la pujada al Mondúver del passat dissabte 25 de març va ser la primera excursió de la temporada de primavera-estiu d’Alternatura, un programa municipal impulsat pel departament d’Activitat Física, Salut i Esports. El cim d’este massís cretàcic de 841 metres d’altura pertany a Xeresa, una localitat que es troba al sud-est de la Safor.

Des de l’alt del Mondúver els aproximadament 25 excursionistes que van participar-hi van tindre la possibilitat de contemplar les impressionants vistes que oferix el golf de València, així com el procés de reforestació al qual està sent sotmés esta muntanya a conseqüència de l'incendi que va patir en la primavera de 2006. Els participants d’esta primera eixida d’Alternatura també van visitar la Cova del Parpalló, una caverna situada en el vessant sud de la muntanya que va ser habitada durant el Paleolític superior.


Durant la present temporada d’Alternatura s’han programat sis excursions més: l'ascens al Penyagolosa des de Xodos (23 d'abril), la pujada a la Serrella des de la Casa Mallá del Llop (6 de maig), un cap de setmana complet visitant la serra de Guadarrama (del 19 al 21 de maig), la ruta pel riu Frare de Bicorb en el massís de Caroig (6 de juny) i una activitat de paddle river pel riu Xúquer (1 de juliol). Des del departament d'Activitat Física, Salut i Esports també s’ha organitzat el viatge internacional ‘Senderisme per Europa’, una excursió a la serralada Balcànica de Bulgària que tindrà lloc del 7 al 14 de juliol.

Alternatura és una iniciativa amb més d'una dècada de recorregut que oferix a la població una programació estable d'activitats que promocionen l'esport i la salut a través de rutes per entorns naturals.