La regidoria de Joventut tanca amb èxit la 23a edició de l’Escola d’Estiu Morvedre a la Mar

En total han participat 410 alumnes i s'han contractat 40 monitors i 20 més en pràctiques


La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt tanca amb èxit la 23a edició de l’Escola d’Estiu Morvedre a la Mar. Joventut ha clausurat amb la tradicional festa de finalització de curs l’Escola d’Estiu amb un èxit de participació i organització.

En esta 23a edició han participat més de 410 xiquets i xiquetes repartits en els centres d’Ausiàs March de Sagunt i en María Yocasta i Tierno Galván del Port de Sagunt. L'alt índex de matriculació ha permés, a més, contractara 40 monitors, una quantitat que s'ha reforçat amb els 20 monitors en pràctiques, la majoria procedents dels cursos de monitor de temps lliure que oferix el Casal Jove.

El tema central d'enguany ha sigut la celebració del Centenari de la Siderúrgia al Port de Sagunt amb activitats lúdiques i educatives destinades a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 14 anys. A més dels jocs, tallers i gymkanes, s'ha tingut en compte el tema central a l'hora de planificar les activitats. Per açò s'han realitzat visites al patrimoni industrial coordinades per APIVA (Associació de Patrimoni Industrial Valencià) a més de treballar la història del naixement del Port durant els jocs.També s'han realitzat excursions a Aquarama, a la piscina de Benicalap a València, al Parc ADAI, una granja-escola de Nàquera, a les residències d'ancians locals, al centre d'educació vial, al Parc de Bombers o al Centre d'Educació Ambiental situat en la Marjal dels Moros. Els xiquets i xiquetes van rebre la visita d'integrants de la Tenda de Tot el Món per a explicar-los el projecte de cacau soluble que té l'ONG local i que pretén fomentar entre els més xicotets la consciència del consum, i específicament del cacau, d'una manera responsable. A més, com a novetat, els grups de l’Escola d’Estiu han visitat enguany el Museu d'Història de València.

Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “han sigut 27 dies compartint jocs, il·lusió i amistat i cal destacar que més de 400 famílies han confiat novament en este projecte pel que cal agrair eixa confiança i també la gran labor de l'equip humà que l'ha fet possible i que ha permés que estiguem parlant d'un èxit i d'una valoració molt positiva. També cal destacar que cada any anem augmentant la matriculació, i quasi hem duplicat el nombre de xiquets i xiquetes passant de 219 en 2013 a 410 en esta edició”.