La Regidoria de Joventut crea l’equip de debat AGORA per a competir en la Lliga de Debat Escolar BBVA

L’equip està format per nou alumnes dels IES de la ciutat i s'enfrontaran amb altres centres de la provínciaLa delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat un equip de debat AGORA local per a competir en la Lliga de Debat Escolar BBVA. L'objectiu principal és fomentar el debat i la confrontació ordenada d'idees, habilitats, competències i destreses entre els joves. L'alumnat formarà part de la Vª edició de la Lliga de Debat Escolar BBVA que agrupa centres educatius de diverses províncies i, a partir d'ara, també els IES de Sagunt.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha explicat que “el que se cerca és que l'alumnat aprenga a explorar de manera crítica els múltiples punts de vista entorn d'un mateix tema, a més de posar-se en el lloc de l'altre, la qual cosa possibilita el seu enteniment i el reconeixement de les seues raons. El debat convida a posar-nos en el lloc de l'altre, la qual cosa permet ampliar punts de vista sobre allò que no comprenem i ens produeix rebuig. I, sobretot, afavoreix que siguem crítics amb el que ens envolta”.

Amb esta finalitat, i amb la col·laboració dels centres educatius de Secundària del municipi, s'ha seleccionat un grup de nou joves format per alumnat de centres educatius del municipi. En concret, està format per alumnat de l'IES Clot del Moro, Camp de Morvedre i Sant Pere. Els nou joves, al costat dels seus dos entrenadors, ja s'han reunit en algunes ocasions al llarg d'estes últimes setmanes per a preparar-se de cara a la competició.
 
El primer debat tindrà lloc dijous que ve 26 de gener al col·legi IALE de l'Eliana, i es tractarà el tema “Els deures escolars són necessaris per a millorar l'aprenentatge”. La jornada continuarà el pròxim dia 8 de febrer en el Casal Jove de Port de Sagunt, on s'enfrontaran els equips de Edelweiss School de Godella i l'equip AGORA de l'Ajuntament de Sagunt.