La Mitja Marató torna a Sagunt este diumenge

Serà a partir de les 10.00 hores des de la plaça Cronista Chabret. A més de la mitja marató, també han organitzat una carrera 8K i una pequecarrera per a totes les edats

El Club de Marató Els Troters organitza la 37a Mitja Marató Ciutat de Sagunt, la 6a 8K Popular de Sagunt i una pequecarrera per a totes les edats, que se celebraran diumenge que ve, 29 de gener, en el municipi, en el nucli històric a partir de les 10.00 hores. L'esdeveniment ha sigut presentat esta vesprada en el Consistori tant pel regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón; la presidenta del Club de Marató Els Troters, Itziar Bono i altres representants del club.

La XXXVII Mitja Marató Popular de Sagunt, és una carrera a peu, en la qual podrà participar a qualsevol persona que tinga una edat mínima de 18 anys complits el dia de la prova. Pel que fa a la VI Carrera 8K, és una carrera a peu no competitiva, en la qual poden participar personar a partir dels 15 anys. Hui dia ja hi ha un total de més de 630 inscrits, al voltant de 420 persones inscrites en la mitja marató, sobre 160 en la 8K i uns 64 en la pequecarrera, la qual és totalment gratuïta. Cal destacar que les inscripcions estaran obertes fins hui a les 23.59 hores i es podran realitzar a través del següent enllaç: https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/media-maraton-sagunto

L'edil d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha agraït al club el fet que any rere any s'impliquen a dur a terme la competició: «Sempre resulta complex duu a terme competicions d'aquest nivell, però resulta més complex perdurar i romandre en el temps. Estem parlant de la 37 edició, una de les proves més longeves del nostre municipi i això només és possible amb el magnífic treball que hi ha darrere i que realitza el Club de Marató Els Troters. A més, es tracta d'una prova que va evolucionant i millorant en temes de serveis per a cadascun dels participants». Així mateix, ha animat a tota la ciutadania a participar i al fet que s'acosten a gaudir d'un dia d'esport en el nucli de la ciutat.

El reglament i més informació es poden trobar en el lloc oficial del club. La participació inclou la borsa del corredor amb una samarreta tècnica, la medalla de fi de carrera i altres obsequis dels patrocinadors, així com la possibilitat de gaudir de les activitats que tindran lloc al llarg de la jornada entorn a l'esdeveniment esportiu.

Per la seua part, la presidenta del Club de Marató Els Troters, Itziar Bono, ha explicat que «en esta edició comptem amb un recorregut nou, totalment urbà. Ens hauria agradat continuar realitzant la prova amb el recorregut convencional, que transcorria tant per horta, muntanya com a zona urbana, però les traves burocràtiques ens han fet decantar-nos per este circuit nou». Així mateix, ha agraït el treball i la col·laboració de tots els departaments de l'Ajuntament implicats i ha donat les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que participaran en la correcta execució de la carrera.

La prova comptarà amb les següents categories, tant per a homes com per a dones: Sub23, de 18 a 22 anys; S, de 23 a 34 anys; Màster A, de 35 a 49 anys; Màster B, de 50 a 59 anys; i Màster C, de 60 anys d'ara en avant. A més hi haurà una categoria de diversitat funcional també per a majors de 18 anys.

Pel que fa al tancament de control de la meta serà a les 12.30 hores per a la mitja marató i a les 11 hores per a la 8K; pel que el lliurament de llistats guanyadors serà al voltant de les 12.15 hores.

El lliurament de dorsals es realitzarà en la Sala d'actes del Col·legi Públic Cronista Chabret, (plaça Cronista Chabret, s/n. de Sagunt), el dissabte, 28 gener, des de les 19 a les 21 hores i el dia de les carreres, diumenge 29, de 7,30 a 9.45 hores. Per a retirar el dorsal serà imprescindible estar oficialment inscrit i presentar el DNI, passaport o permís de conduir. El cronometratge es realitzarà mitjançant control de xip, que serà d'un sol ús i anirà adherit al dorsal.

Pel que fa a la pequecarrera, les carreres es dividiran en funció de l'edat dels participants en les següents quatre categories: fins als 3 anys hauran de córrer 80 metres; de 4 a 5 anys, 200 metres; de 6 a 8 anys, correran 400 metres; de 9 a 12 anys, serà una distància de 800 metres i de 13 a 14 anys, 1.200 metres.

Des del club han anunciat que l'atleta olímpica Laura Méndez participarà en la carrera i utilitzarà el circuit de la Mitja Marató de Sagunt com a entrenament específic preparatori de cara a la Marató de Sevilla.

Un total de 150 persones voluntàries participaran al llarg de la jornada en l'organització de l'esdeveniment, que comptarà també amb serveis mèdics i ambulància, situats en zona de meta, i una altra ambulància en el recorregut de la prova. Així mateix, hi haurà punts d'avituallament en els punts quilomètrics 5, 10, 15, 20 i en la zona de meta. Les carreres es duen a terme amb la col·laboració de diferents departaments de l'Ajuntament de Sagunt com el d'Activitat Física, Salut i Esports, Turisme, de Policia Local o de la SAG, entre altres.