La IIa edició de la campanya “Recicla els teus aparells” arriba a Sagunt

Els dies 28 i 29 de març diverses bicicletes amb remolc recorreran la ciutat per a arreplegar aparells elèctrics i electrònics en desús
 
El passat 27 de febrer va arrancar la IIa edició de la campanya “Recicla els teus aparells”, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural junt a Ecolec, Ecotic, Ambilamp, Ecolum i Recyclia, la plataforma nacional més gran de recollida selectiva i gestió que aglutina a les quatre fundacions; Ecopilas, Ecofimática, Ecoasimelec i Tragamóvil.
 
La campanya té com a finalitat conscienciar a la població valenciana sobre la necessitat de reciclar, de manera correcta, els residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEEs). L'acció es desenvoluparà al llarg del 2017 en dues fases. En primer lloc, de febrer a abril en municipis de la Comunitat Valenciana de més de 50.000 habitants. En segon lloc, hi haurà una segona part des de setembre a novembre en poblacions que oscil·len entre els 20.000 i 50.000 habitants.
 
Tenint en compte l'èxit de la passada edició, en la qual es van arreplegar més de 3 tones RAEEs, la dinàmica de l'acció serà similar. En este sentit, equips d'informadors, identificats amb la imatge de la campanya, recorreran el municipi saguntí en bicicletes amb remolc, els dies 28 i 29 de març, per a informar i arreplegar tots els aparells elèctrics i electrònics de menys de 20cm en desús que els veïns tinguen en sa casa.
 
D'aquesta forma, es garanteix el reciclatge correcte d'aquests aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació que açò genera en el medi ambient.
 
Amb la finalitat d'animar a la població a participar, i agrair al mateix temps la seua implicació amb el reciclatge, en aquesta II edició totes les persones que lliuren als informadors un RAEEs per a reciclar rebran un “rasca” que tindrà regal segur. En total, es lliuraran més de 6.000 “rascas” que contindran premis com Iphones 7, Ipads mini, televisors d'última generació, videoconsoles, robots aspiradors, entre altres, a més de marxandatge de la campanya.
 
La campanya tindrà un fort impuls en l'entorn online, on una microsite i multitud d'accions de dinamització en xarxes socials activaran l'interés i mantindran informada a la societat sobre tots els avanços i assoliments de la campanya.