La Guàrdia Civil i el Consell Agrari insisteixen en la importància de les denúncies per a reduir els robatoris en el camp

La seu del Consell Agrari acull una xarrada amb agricultors sobre seguretat en el camp


La Guàrdia Civil insisteix en la necessitat que els agricultors denuncien els casos de robatori en les seues plantacions no solament per a intentar evitar-los mentre ocorren, sinó per a conèixer les zones en les quals convé augmentar la vigilància. També recorda l'obligatorietat d'emplenar el DATA (document d'acompanyament i traçabilitat agrària) en contractar a un transportista per a portar la mercaderia.
 
El representant de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil contra furts en el camp, Agustín Zafra, va donar ahir alguns consells per a evitar robatoris en els cultius en una xarrada sobre seguretat en el camp en el Consell Agrari, organitzada per Ascosa-AVA. A més de la necessitat de denunciar, Zafra va recordar la importància de no deixar les eines de conreu a la vista, així com intentar variar els horaris habituals per a dissuadir als lladres.
 
“Si canviem hàbits i costums i ens volen anar a robar, açò els dificulta molt més, i s'aniran a una altra persona que siga més de costums”, ha insistit Zafra. Així, recomana acudir als cultius en horaris que per als agricultors no siguen habituals, per a dissuadir als possibles lladres que vigilen la plantació per a robar-la després. Davant els furts que els agricultors observen in situ, va recordar que els números per a alertar a la Guàrdia Civil són el 062 i el 112.
 
Francisco Campillo, president de l'Associació Valenciana d'Agricultors (Ascosa-AVA) a Sagunt, ha subratllat als agricultors la necessitat de denunciar els robatoris “si volem que la Guàrdia Civil i Guàrdia Rural es moguen, i que es cree una alarma social de que ens estan robant en el Camp de Morvedre, perquè vengen més efectius, encara que siguen d'altres pobles”.
 
Així mateix, ha recordat que “hi ha moltes formes de denunciar. Es pot fer açí mateix en l'associació (Ascosa-AVA) i nosaltres enviarem les denúncies a la Guàrdia Civil, Consell Agrari, Guarderia Rural, etc”. Referent a açò, Agustín Zafra va insistir en la utilitat del document de denúncia per escrit per a robatoris en el camp.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, creu que “la col·laboració és adequada. Probablement el nombre de recursos humans sempre és insuficient. En un terme municipal tan gran com el nostre, per molt que tinguem guàrdies rurals, que no existeixen en la majoria de comarques, no arribem a tot”. No obstant açò, va destacar que la Guàrdia Civil sap “perfectament com afrontar estos problemes en coordinació amb les altres forces”.