La Generalitat Valenciana adquirix l'edifici de la Pinaeta per quasi 10 milions d'euros

Este matí el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'alcalde han informat veïns i veïnes afectats d'esta iniciativa que resol definitivament la seua greu situació

Este matí el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, al costat d'altres membres de la Corporació Municipal, han visitat l'edifici de la Pinaeta per a anunciar que, finalment, la Generalitat Valenciana adquirix l'edifici, fet que es farà efectiu demà amb la signatura de l'operació. Així mateix, també han sigut presents el secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, i la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

El passat mes de maig, l'empresa propietària de l'immoble anunciava als veïns i veïnes el desallotjament dels 76 habitatges, la qual cosa suposava un greu problema per a estes famílies. Des de la Vicepresidència Segona, juntament amb l'Ajuntament, es van posar a treballar immediatament per a solucionar el problema i fins allí es van desplaçar el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris, els qui ja van comunicar la intenció de la Generalitat d'exercir el dret que té de tanteig i retracte per a adquirir l'edifici i que les famílies pogueren continuar a les seues cases, buscant les fórmules que millor s'adeqüaren a cada situació.

Finalment, l'adquisició s'ha efectuat gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent a un preu d'adquisició de 9.458.083 euros, la qual cosa ha suposat una inversió total de 9.733.402 euros, amb un estalvi de 275.319.

El vicepresident segon ha destacat que es tracta del «major tanteig que la Conselleria d'Habitatge ha fet en la legislatura i, a més, estem molt contents perquè amb ell es resol un nou cas d'emergència residencial». Així mateix, ha mostrat la seua satisfacció perquè «només fa unes setmanes, estes persones s'anaven a quedar al carrer i hui la Generalitat formalitza l'adquisició d'estos 76 habitatges i totes les famílies podran quedar-se a les seues cases».

Per a l'alcalde de Sagunt «hui és un dia molt important» perquè «és d'agrair que hàgem trobat una resposta per part de la Generalitat, que automàticament es va posar en marxa per a trobar una solució» En este sentit, ha explicat que «han sigut uns mesos d'incertesa inevitablement, perquè el que volen els veïns i veïnes és una solució definitiva, però hem hagut de passar inevitablement per tota una sèrie de tràmits administratius perquè ningú puga revertir esta adquisició el dia de demà».

D'altra banda, el vicepresident segon ha assenyalat que l'increment del parc públic «és una prioritat per a la Conselleria a causa de la situació d'emergència d'este municipi, tenint en compte que Sagunt està catalogat com a Àrea de Necessitat Alta d'Habitatge». Així, ha ressaltat que el mecanisme d'adquisició preferent és «molt eficaç per a pal·liar estes situacions d'emergència».

La directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que els immobles adquirits formen part d'un mateix edifici construït l'any 2012. Uns habitatges que des d'ara passen a estar qualificades com protegides amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social. Totes elles seran adscrites a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) per a la seua gestió en règim de lloguer.