La FVMP se suma a la Declaració Institucional davant la marginació dels valencians i valencianes en els pressupostos generals de l'Estat de 2017

L'alcalde de Sagunt junt a membres de la Corporació Municipal ha llegit la declaració en la qual els ajuntaments reclamen un millor finançament per als municipis

 

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) se suma a la Declaració Institucional de les Corts Valencianes davant la marginació dels valencians i valencianes en els pressupostos generals de l'Estat de 2017, en la qual es manifesta la necessitat de garantir un nivell d'inversions just per al territori valencià, ja que es considera insuficient i discriminatori respecte de qualsevol altre territori nacional. Les resolucions que reiteren el manifest llegit per Fernández este matí han sigut aprovades per unanimitat en Les Corts Valencianes.

 

Este matí l'alcalde de Sagunt, junt a membres de la Corporació Municipal, ha procedit a la lectura de la Declaració, en la qual els ajuntaments reclamen un millor finançament per als municipis, amb la finalitat d'atendre les necessitats de la ciutadania prestant serveis de qualitat. Actualment, tal com cita el manifest, la Comunitat Valenciana rep una inversió d'un 6,9%, la qual cosa suposa una reducció de 209 milions respecte del passat any 2016. Cada valencià i valenciana rebrà 119 euros per càpita, front a la mitjana de 184 euros en el conjunt de l'Estat, una quantitat tres vegades menor a la d'altres territoris.

 

En este sentit, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que, amb este acte, es pretén reclamar un tracte just per als valencians i valencianes. “Només demanem això, ni privilegis ni res que no tinga un altre ciutadà de l'Estat espanyol, ja que són molts anys de marginació i molts els milers d'euros que la ciutadania valenciana estem perdent” ha afegit.

 

A més, ha recalcat que ja ha arribat el moment de dir prou a esta marginació. “La societat valenciana ha vist que no es pot passar ni un dia més en aquesta situació de marginació i tots hem de reclamar el que és nostre, per a després traslladar-ho a invertir en sanitat, educació, serveis socials, pensions, etc, per a aconseguir un nivell de benestar que siga digne i equiparable al conjunt de l'Estat”, ha manifestat Fernández.

 

Davant açò, els representants polítics del territori valencià s'han reunit este matí en el parlament valencià, en el Dia dels Corts Valencianes, per a mostrar el seu rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat d'enguany. A més, s'ha instat al Consell de la Generalitat a impulsar les accions necessàries per a cohesionar els valencians i valencianes i així poder aconseguir unes inversions justes per al nostre territori.