La Fira de l’Art de la Universitat Popular celebra la 20a edició sota el tema “Casa nostra és casa vostra: Acollim les persones refugiades”

El 19 i el 20 de maig tindrà lloc en el passeig Dr. Fleming i el Triangle Umbral del Port de Sagunt esta activitat lúdica i de sensibilització amb exposicions, tallers per a tots els públics i actuacions musicals


La Universitat Popular organitza la 20a edició de la Fira de l’Art del Programa de Proximitat 2017 sota el tema Casa nostra és casa vostra: Acollim les persones refugiades, el 19 i el 20 de maig com a tancament del curs 2016-2017. El passeig Doctor Fleming i el Triangle Umbral del Port de Sagunt seran els llocs que acullen estes jornades de sensibilització que comptaran amb exposicions i estands informatius, entre altres actes.

Serà divendres 19 de maig a partir de les 18 hores quan comence esta fira amb l'exposició i venda dels treballs de ceràmica, porcellana, restauració de mobles, dibuixos, tapissos, etc. de l'alumnat de la Universitat Popular, la recaptació de la qual es donarà a associacions i a les ONG locals. A més, es realitzaran tallers oberts a tot el públic de patchwork i de pintura, així com durant els dos dies hi haurà estands informatius sobre programes de formació local i d'associacions. A les 22 hores tindrà lloc un sopar de germanor i posteriorment una nit de ball a càrrec de l'alumnat i el professorat dels cursos de balls de saló.

Dissabte 20, a partir de les 11.30 hores, se celebrarà una jornada de portes obertes  on es realitzaran tallers d'expressió corporal així com conta-contes multiculturals i concursos de dibuix, treballs que s'exposaran a la vesprada de 17 a 20.30 hores. Serà a eixa mateixa hora quan tinga lloc l'acte de clausura de la fira amb el Cercle de Silenci a càrrec de Morvedre Acull i l'actuació del quartet de corda de l'alumnat del Conservatori de Sagunt que interpretarà El cant del ocells.

Exposicions i conferències durant maig sobre immigració

El Centre Cívic Antic Sanatori acollirà fins al 31 de maig l'exposició de fotografies Fragments d'una Absència de Salva Nebot, així com la xarrada Polítiques d'acolliment a Europa organitzada per Morvedre Acull en col·laboració amb la Universitat Popular el 31 de maig a les 19 hores, que serà a càrrec d'Itziar Ruiz-Giménez Arrieta, professora del departament de Ciència Política i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid. A més, el 30 de maig tindrà lloc la conferència Mercats migratoris i visions de la immigració en un context de crisi global a càrrec d'Andrés Piqueras Infante, professor del departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI, en el Centre Públic de Persones Adultes (EPA) a les 19 hores.