La Federació Valenciana de Municipis i Províncies es reuneix a Sagunt

Durant la reunió, el consell de la FVMP ha abordat diferents temes per a millorar el finançament i les competències locals
 
IMG_2795_cuerpo.jpg
Durant el matí d'avui, el consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s'ha reunit en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt per a tractar de millorar la situació del finançament dels municipis per part de l'Estat.
 
La FVMP és una associació de tots els municipis i entitats locals valencianes, entre elles les diputacions i les mancomunitats. Les competències són totes les destinades a millorar el que és la formació, l'assessorament dels municipis i tot allò que està dins de l'àmbit local.
 
El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro ha declarat que “és un plaure estar a Sagunt i, per descomptat, volem agrair a l'alcalde l'acolliment que ha tingut a la FVMP. Dins del pla que tenim de fer itinerants les pròpies reunions perquè tothom a la Comunitat Valenciana conega el que és la FVMP. En la ultima sessió que celebrem a Xàtiva, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va oferir aquesta magnifica ciutat per a celebrar-la”.
 
La reunió d'avui ha sigut una reunió ordinària sobre la gestió de la pròpia federació amb alguns punts a destacar, principalment la campanya del finançament local.
 
R. Alfaro ha seguit assenyalant que “ara mateix en la FVMP estem immersos en una campanya per a reclamar majors eines per a treballar pels veïns de cadascun dels nostres municipis i també un altre repartiment en el finançament estatal amb la qual els ajuntaments isquem millor beneficiats, ja que actualment, donem molts serveis”. El president de la FVMP i alcalde d'Elda ha continuat el seu discurs exposant que “som l'administració més propera als ciutadans, per açò el veí quan té un problema va al despatx de l'alcalde o l'alcaldessa i no pensa si açò és d'una competència de Madrid o d'una competència autonòmica. Per a açò necessitem majors competències, majors eines i sobretot major finançament que en els últims temps, ja que el Govern d'Espanya, per a quadrar els seus comptes a nivell estatal, ha tirat dels ajuntaments i dels seus superàvits”.
 
IMG_2806_cuerpo grande.jpg

Per la seua banda, el vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde de Sagunt, Quico Fernández ha puntualitzat que “un dels objectius que treballem des de la FVMP és intentar millorar el finançament i les competències locals. L'administració municipal en l'Estat espanyol és la més desatesa i en aqueix sentit aquesta campanya que hem aprovat avui per a la millora del finançament local ací a Sagunt és importantíssima, a més tots els partits polítics, a nivell de la FVMP, estem d'acord, per tant anem a continuar treballant en totes les campanyes, des de la campanya del mosquit tigre fins a la campanya de subvencions en matèries europees”. Fernández ha afegit que “en la FVMP tenim una sèrie d'assessors especialitzats en totes aquestes matèries i el que fem és oferir, a tots els municipis que ho necessiten, aquests serveis de formació de funcionaris i informació jurídica”.
 
El president Rubén Alfaro ha volgut concloure expressant que “únicament demanem el que és nostre i el que els nostres veïns es mereixen, quan els alcaldes i alcaldesses demanem més recursos no és per a nosaltres, sinó que és per als veïns, per a poder millorar els serveis públics, el transport, les infraestructures educatives, culturals i esportives i una quantitat de serveis increïbles en general que els ajuntaments ja gestionen”.
 
IMG_2791_cuerpo.jpg