La delegació de Participació Ciutadana organitza tres cursos de formació per a associacions sobre obligacions de la Llei de Transparència

La inscripció és gratuïta fins al 4 de maig i es tractaran aspectes documentals, fiscals i comptables

 

Pablo Abelleira, delegat de Participació Ciutadana

 

La delegació de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat tres cursos de formació sobre obligacions de la Llei de Transparència destinats a associacions. Concretament, en el primer d'ells es tractaran aspectes documentals, fiscals i comptables; mentre que el segon versarà sobre comptabilitat. El tercer tindrà lloc en juny en data per determinar. La inscripció és gratuïta fins al 4 de maig. 
 
El delegat de Participació Ciutadana, Pablo Abelleira, ha destacat: “Encara que en els últims anys s'està treballant en la formació de les associacions, enguany ens hem bolcat posant en marxa sis cursos, tres en maig i aquests mateixos que es repetiran en setembre o octubre. No és fàcil portar una associació i més ara amb les exigències de la llei de transparència. A més, editarem una guia amb informació per a totes les que opten a una subvenció, tant si assisteixen al curs com si no. Posem a la seua disposició també un formulari en la pàgina web perquè el puguen emplenar amb totes les obligacions que la Llei de Transparència els exigeix. Les associacions responen molt bé a aquestes iniciatives i la nostra idea és formar-les i acompanyar-les en tot allò que necessiten en aquest procés”.
 
El primer curs s'impartirà el dissabte, 7 de maig, i el segon el dissabte, 28 de maig. L'horari serà de 9.30 a 14 hores en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt. Aquells que desitgen inscriure's podran fer-ho enviant un correu electrònic a participacio.ciutadana@aytosagunto.es amb les dades de l'associació, el nom, cognoms i DNI del participant. Hi ha disponibles vint places per curs, limitades a un membre per associació, i s'habilitarà llista d'espera per si sobren places. La formació la impartirà la Fundació Horta Sud. 
 
Cal destacar que també s'està preparant una Guia de transparència per a Entitats sense Ànim de Lucre (ESAL), que és un quadern informatiu que arreplegarà les obligacions derivades de la Llei 19/2013 de Transparència i llei 2/2015 de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana i aquelles altres mesures voluntàries i de bones pràctiques en transparència en l'organització i gestió de les associacions.
 
Així mateix, s'estan preparant formularis de dades de transparència per a les Entitats sense Ànim de Lucre (ESAL) amb la finalitat d'arreplegar tota la informació en matèria de transparència, així com les obligacions que es deriven de la citada llei 19/2013. Aquesta informació serà publicada en un dels espais de la web de l'Ajuntament de Sagunt per a coneixement de tota la ciutadania.
 
En el mes de juny es realitzarà el curs “Repercussió de la llei de transparència en les associacions, taller teòric i pràctic sobre la Llei de Transparència”, en una data encara no determinada. En aquest curs es lliurarà la Guia de Transparència i un formulari de transparència elaborat per a facilitar les dades que, en aquest sentit, s'inclouran en la pàgina web municipal. A més, hi haurà una segona edició dels tres cursos en octubre i novembre de 2016 que es publicitarà adequadament.