La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt organitza nombroses activitats d'oci per a aquest cap de setmana

El departament municipal també recorda que ja s'ha preparat la programació d'activitats per a aquest estiu
Imagen 1
 
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha programat per a aquest cap de setmana nombroses activitats, entre elles música, cinema, xarrades, exposicions, itineraris didàctics i altres iniciatives d'oci
 
La delegada de Joventut, Davinia Bono, ha destacat: “Des del departament municipal hem preparat una programació molt àmplia d'activitats tant per al cap de setmana com per a la resta de l'estiu. La finalitat és que els joves i també els més xicotets del municipi disposen de diferents alternatives lúdiques, culturals i formatives per al seu temps lliure”. 
 
El divendres, 5 de juny, a les 19 hores, els afeccionats a la gran pantalla podran gaudir de la pel·lícula “Xef a domicili” en el Casal Jove de Port de Sagunt. Aquesta comèdia, que data de 2014, està dirigida per Jon Favreau i compta amb un repartiment molt conegut: el propi Jon Favreau, Dustin Hoffman, Sofia Vergara i John Leguizamo. El film explica la història del xef Carl Casper, que perd el seu treball per negar-se a acceptar les exigències del propietari. Per això, decideix emprendre un projecte de venda de menjar en un camió al costat de la seua exdona i el seu millor amic. Al mateix temps, també intentarà unir de nou a la seua família.
 
El dissabte, 6 de juny, tindrà lloc la II Jornada per a la prevenció de la violència sexual en joves i adolescents. Aquesta iniciativa que pretén conscienciar als joves tindrà lloc a partir de les 9 hores en el Casal Jove de Port de Sagunt. Els interessats podran formalitzar la inscripció de forma gratuïta fins al dia 5 de juny, a les 14 hores, cridant al telèfon 96 268 34 39. La jornada està dirigida especialment a associacions de dones, joves, veïns, AMPAS i entitats culturals, però l'assistència està oberta a altres col·lectius fins que es cobrisca l'aforament. Les places són limitades. 
 
El mateix dissabte els xicotets de la casa d'entre 8 i 12 anys podran conèixer el patrimoni industrial de Port de Sagunt gràcies a l'itinerari didàctic que s'ha programat sota el nom d’Estació minera i que tindrà lloc de 10.30 a 12 hores. Les inscripcions podran fer-se de forma gratuïta fins al 4 de juny cridant al telèfon 96 268 34 39. 

El dissabte, a partir de les 20 hores, el Casal Jove de Port de Sagunt també acollirà el concert dels grups locals de hard rock i heavy Expected by Nobody i Dawn of Extinction. L'entrada serà gratuïta. 

A més, a partir del 22 de maig i fins al 26 de juny podrà visitar-se en el Casal Jove de Port de Sagunt l'exposició “Hits with Tits. Es tracta d'un projecte sonogràfic creat per la il·lustradora Ada Díez i la bloguera musical Dl. Sanz. La iniciativa intenta donar presència a les dones en l'escena cultural actual. També pot visitar-se la mostra “Km0” dins del projecte Imaginària 2015 de la Universitat Jaume I de Castelló. La idea de l'exposició va sorgir després de la superació d'un càncer per part del seu autor. 

La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt recorda que s'han organitzat diverses iniciatives per als joves de la localitat durant els mesos de juny i juliol. Al juny hi haurà tallers per a menors de 6 a 11 anys i joves de 18 a 35 anys. Les temàtiques seran molt diverses: anglès, plàstica, emancipació, treball, etc. 

A més, enguany s'ha preparat “Estiu Jove a la Casa Penya”, un programa destinat a joves de 12 a 17 anys organitzat pel consistori i els ecologistes amb la col·laboració de Xarxa Joves.net. Concretament, tindrà lloc del 6 al 31 de juliol, en la Casa Penya, el centre d'educació ambiental de la Marjal de Almardà-Almenara. Concretament, els joves podran gaudir de múltiples activitats: agricultura ecològica, cuidat de tortugues d'aigua i flora autòctona, cavalls, caiac, excursions amb bicicleta, manualitats i moltes més sorpreses.

Cal destacar que enguany també tindrà lloc la tradicional “Escola d’Estiu Morvedre a la mar” del 22 de juny al 31 de juliol. En aquesta edició l'eix temàtic serà l'Any Internacional de la Llum. La iniciativa està destinada a menors de 3 a 14 anys i la inscripció podrà realitzar-se fins al 5 de juny. Es tracta d'un projecte d'educació en temps lliure amb el qual es pretén que els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat puguen realitzar activitats lúdiques i educatives (tallers, excursions, jocs o visites a la platja) durant les seues vacances d'estiu.