La delegació de Cultura programa “Lisboa Story” per al diumenge 8 de febrer en el Centre Cultural Mario Monreal

El film s'emmarca dins del cicle "El cinema abstret" dels ja tradicionals "Diumenges de Cinema" que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
La pel·lícula "Lisboa Story" es projectarà el diumenge 8 de febrer al Centre Cultural Mario Monreal a partir de les de les 19 hores. El film s'emmarca dins del cicle "El cinema abstret" dels ja habituals "Diumenges de cinema" que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.
 
La regidora delegada de Cultura, Maribel Sáez, ha animat als aficionats del cinema a gaudir d'aquesta gran pel·lícula: "Es tracta d'una oportunitat excel·lent per a aquells que no coneguen el film però també per a aquells que vulguen reviure aquesta gran projecció". Maribel Sáez ha afegit que "una vegada més els espectadors podran veure un film que gira al voltant del cinema i els secrets que hi ha darrere de la gran pantalla. Concretament, és una deliberació sobre la creació d'imatges i sons, i com aquests ens influencien. Els moments que han fet més popular a aquesta obra són els que corresponen a un xicotet homenatge a l'ofici del so en el cinema ".
 
La pel·lícula explica la història d'un cineasta alemany (Patrick Bauchau) que demana a un amic, tècnic de so, (Rüdiger Vogler) que es reunisca amb ell a Lisboa. Quan aquest arriba, el director ha desaparegut, deixant unes cintes amb imatges però sense so. El tècnic recorre incansablement els carrers de Lisboa, gravant els sons del casc vell de la ciutat per completar les imatges gravades pel seu amic.
 
La producció, del director i guionista és Wim Wenders, data de 1995. El repart compta amb actors i actrius com: Rüdiger Vogler, Patrick Bauchau, Teresa Salgueiro, Basc Sequeira i Manoel de Oliveira. .
 
Cal destacar que l'entrada és gratuïta i l'aforament és limitat. La pel·lícula és apta per a tots els públics.​

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores