La delegació d'Esports organitza un taller gratuït de marxa nòrdica per al divendres 30 de setembre

L'activitat tindrà lloc en la rotonda del monòlit de Sagunt a les 18.30 hores

 

La delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat un taller gratuït de marxa nòrdica per al divendres, 30 de setembre, a les 18.30 hores, en la rotonda del monòlit de Sagunt. 

Durant la sessió, s'ensenyarà als participants a usar els bastons que s’utilitzen per a caminar en la marxa nòrdica. Segons afirmen des del departament municipal d'Esports, són molts els avantatges d'aquest tipus d'exercici apte per a qualsevol edat. Aconsellen també portar bastons i roba esportiva.

 
La marxa nòrdica és un esport que va nàixer a Noruega a principis del segle XX. L'objectiu és bàsicament millorar la condició física i poder arribar a l'hivern en un òptim estat físic. La caminada nòrdica es practica bàsicament a la tardor, però també a la primavera. Amb ella es treballa el 90% de la musculatura del cos, especialment les cames, glutis, bessons, esquena i pit. També millora el to muscular, amb el que s'aconsegueix modelar el cos; incrementa el desgast de greixos fins a un 80%; crema un 10% més de les calories que es cremarien normalment; millora la capacitat cardiovascular i l’oxigenació; i el fet de recolzar-se sobre bastons redueix la pressió sobre els genolls. En general, practicar la marxa nòrdica millora la mobilitat del coll i la part superior de la columna i enforteix l'esquena i els braços.
 
Cal destacar que l'activitat de la marxa nòrdica es va incloure l'any passat en l'oferta municipal de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt. Hi havia dos grups, un a Sagunt i un altre en el Port de Sagunt. A l'estiu, el 19 de juliol, ja es va fer una activitat de marxa nòrdica en la qual van participar unes 30 de persones. En definitiva, amb aquesta activitat es tracta d'inculcar que “caminar és més que passejar”.