La Colla Verda programa tres plantacions de flora dunar per a esta tardor

Les actuacions serán en les platges del Port de Sagunt, de Corinto i d’Almardà

La Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, ha organitzat una nova campanya de plantacions de flora dunar per a esta tardor.

La primera plantació d’esta campanya, que compta amb la col·laboració del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana, serà el pròxim dissabte 21 d'octubre a la platja del Port de Sagunt (zona del pantalà); en novembre la plantació serà a la platja de Corinto, i en desembre la Colla Verda pintarà de verd la platja d'Almardà amb l’objectiu de conservar i millorar els ecosistemes dunars de Sagunt i, així, protegir les platges de l'erosió litoral.

La platja del Port de Sagunt, en la zona del pantalà, és una platja que, per la seua ubicació nord respecte del port comercial, compta amb unes dunes relativament grans i on el passat estiu, per segona vegada, va criar l’amenaçat corriol camanegre.

En la platja de Corinto, la plantació dunar será concretament en la zona sud de la gola de Quartell, on es farà créixer el muntanyar construït durant els darrers anys pels voluntaris i les voluntàries amb graves procedents de la mateixa gola.

Pel que fa a Almardà, la Colla Verda tractarà d’augmentar la seua biodiversitat i millorar l’estat de conservació dels seus muntanyars amb este voluntariat a la vora de la mar.

Des d’Acció Ecologista-Agró i la Colla Verda expliquen que durant l'estiu, a conseqüència de l'elevada pressió turística, les dunes patixen fortes agressions que afavorixen l'erosió litoral de les platges. Aturar la regressió d'estos ecosistemes i contribuir a la seua conservació és el repte dels voluntariats ambientals que ha programat la Colla Verda esta tardor.

Per aconseguir este objectiu, el projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró ha convocat tres plantacions de flora dunar.

No obstant això, des de la Colla Verda consideren que la platja del Port de Sagunt encara té prou marge de millora, per això continuaran esta tardor reforçant i diversificant la seua vegetació dunar. La segona plantació tindrà lloc a la platja de Corinto.

Estes tres plantacions dunars de la Colla Verda començaran a les 10:30 hores. Qui vulga participar-hi, com que l'aforament és limitat, ha d'apuntar-se emplenant el formulari d’inscripció de cada activitat. En este enllaç ja està el formulari de la primera plantació, la del Port de Sagunt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfMNw2bmm4I5otXjIaQ3DMK8puKL15uKG-NX4puI9nkFjSfw/viewform.