La Colla Verda identifica més de 200 espècies de fauna i flora al riu Palància

Este projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró valora la biodiversitat del riu al seu pas per Sagunt

Fotografia de Acció Ecologista-Agró

Esta primavera la Colla Verda ha centrat els seus esforços a valorar la biodiversitat del riu Palància al seu pas per la capital del Camp de Morvedre. Davall este repte, el projecte de voluntariat de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró ha organitzat tres proves de biodiversitat amb la col·laboració d'experts en fauna i flora. Durant estes anàlisis, els participants han pogut fotografiar i identificar més de 200 espècies diferents en el tram urbà del riu de Sagunt, del Port de Sagunt i, també, del delta del Palància.

El Palància és un riu mediterrani que, tot i estar sec la major part del temps al seu pas per Sagunt, està ple de vida. I així ho han pogut comprovar al llarg d'esta primavera les voluntàries i voluntaris que han participat en les tres activitats convocades per la Colla Verda en abril i maig.

La primera prova va ser el dissabte 29 d'abril, quan la Colla Verda va explorar el tram del Palància ubicat darrere de l'hospital de Sagunt. En esta ocasió va participar el biòleg Vicent Sancho, especialista en fauna aquàtica, rèptils i amfibis.

Durant la segona expedició al Palància, celebrada el dissabte 13 de maig en el tram urbà de Sagunt, es va comptar amb la presència de Toni Rubio (La Granja de Bitxos) com a expert. Eixe dia la Colla Verda va treballar especialment en la identificació d’artròpodes i de plantes.

Finalment, el tercer i últim estudi es va realitzar el dissabte 27 de maig al delta del Palància. Toni Alcocer (Càdec, Taller de Gestió Ambiental) va ser l’expert que va acompanyar els membres de la Colla Verda en esta activitat, durant la qual es van identificar espècies de fauna i flora associades a ecosistemes litorals.

Fruit d’estes tres proves de biodiversitat s’ha pogut constatar la presència de més de 200 espècies de fauna i flora en el Palància al seu pas per Sagunt. De fet, encara estan treballant per a identificar totes les espècies fotografiades en el riu per les voluntàries i els voluntaris de la Colla Verda.

Fotografia de Acció Ecologista-Agró

Des de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre mostren la seua satisfacció per la participació i implicació de tota la gent que s’ha sumat a esta campanya d’activitats de la Colla Verda. Conéixer i estimar el nostre entorn resulta imprescindible per a poder protegir-lo i conservar-lo, segons expliquen. I, com han pogut constatar durant els tres estudis, el Palància amaga molta vida.

De fet, com volen compartir amb tota la societat la gran varietat d’espècies que atresora el riu, pròximament la Colla Verda publicarà un inventari amb tota la flora i fauna que han localitzat esta primavera al Palància.